Met CPaaS verover je het hart van je klanten

In de stortvloed aan kanalen en interacties kan het een hele toer zijn om het hart van je klanten te veroveren. En er komen alleen maar meer kanalen bij! Wil je jouw klanten – patiënten, inwoners, ondernemers, consumenten – bereiken én raken op de plek waar zij zijn? Dan kun je niet meer zonder CPaaS: een platform dat je helpt bij al je online klantinteracties. Sms, whatsapp, telefonie, video – noem maar op. Je schakelt gewoon het kanaal in dat jij nodig hebt voor jouw klanten.

Praktische persoonlijke updates over je dienstverlening, interactie over de voortgang van een bestelling, relevante route-informatie voorafgaand aan een afspraak: je klanten waarderen dat soort relevante en gepersonaliseerde berichten enorm. Alleen is dergelijke communicatie wel tijdsintensief. Zeker als je het allemaal handmatig zou doen. Daarom groeit de populariteit van Communications Platform as a Service (CPaaS) nu zo snel. Niet alleen bij (grote) bedrijven in retail of finance, maar ook bij bijvoorbeeld organisaties in de zorg.

Steeds completer klantbeeld

Met CPaaS kun je namelijk volledig geautomatiseerde communicatieflows opzetten. Van gepersonaliseerde aanbiedingen tot praktische afspraakinformatie: hoewel je de interacties geautomatiseerd verstuurt, ervaren je klanten ze wel als heel persoonlijk. Omdat je ze bereikt via de kanalen van hun voorkeur. En omdat je ze vanuit een steeds completer klantbeeld heel gericht informeert, bereikt en betrekt. Want ook dat is CPaaS: een integrale oplossing, goed gekoppeld aan je databronnen, zodat je versnippering tegengaat en gestaag werkt aan een steeds completer klantbeeld. Althans, als je kiest voor een CPaaS dat je als een verlengstuk van je contactcenter, CRM of ander klantcontactsysteem inzet.

Enthousiaste klanten én verlichting werkdruk

Zo’n CPaaS-oplossing is vooral een uitkomst voor je outbound contact. Voor inbound contact is de integrale koppeling met je contactcenter onmisbaar. Want stel, één van je klanten is door een communicatieflow – een sms-campagne bijvoorbeeld – getriggerd en wil contact hebben met een serviceagent, dan wil je dat wel kunnen bieden. Met onze integrale CPaaS-oplossing kan dat. En dat levert je niet alleen enthousiaste klanten op, maar geeft je medewerkers ook verlichting van de werkdruk. CPaaS biedt je bijvoorbeeld ook handige oplossingen voor call-deflection. Of voor chatbots, die dankzij AI je klanten in natuurlijke taal te woord kunnen staan.  

Meer weten?

Ontdek hoe KPN jouw organisatie vooruit helpt met een integrale CPaaS-oplossing en download het eBook elke klantinteractie perfect gepersonaliseerd.

eBook: Elke klantreis perfect gepersonaliseerd

KPN CPaaS Solutions: voor interactief klantcontact. Ontdek de 3 trends die CPaaS zo populair maken en waarom het gebruik van CPaaS zo snel groeit.

Download

Gerelateerde artikelen