Naar het nieuwe samenwerken: de toekomst van telefonie

Organisaties zijn beweeglijker dan ooit. Teams bestaan uit collega’s die thuiswerken, onderweg zijn of op één van de vestigingen werken - waarschijnlijk verspreid over de kantoortuin. Gelukkig ondersteunen moderne communicatietools die beweeglijkheid steeds beter. Inclusief de telefonie.

Om als team maximaal productief te zijn, hoeven de teamleden allang niet meer allemaal fysiek op dezelfde locatie te zijn. Ze hebben de beschikking over een steeds uitgebreidere set aan communicatieve en technologische hoogstandjes. Vaste telefonielijnen, smartphones, chatten op tablet of laptop, videobellen of -vergaderen, schermen delen– bij elkaar een rijk palet aan mogelijkheden.

Veilig samenwerken

Voor de IT-manager, de CIO of CISO kan deze toename aan tools echter een verschrikking zijn. Althans, wanneer teams en afdelingen zelf cloudtools gaan zoeken, downloaden en tijdelijk inzetten. Tools die wellicht niet compliant zijn. En die, door hun grote verscheidenheid, zorgen voor een spreiding van data. Wordt een tool niet meer gebruikt, dan verdwijnen de data vaak uit beeld. Zo ontstaat een snel versnipperend communicatielandschap, met een wirwar aan schaduw-ICT.

Om die versnippering in de kiem te smoren en schaduw-ICT te voorkomen, hebben wij een integrale Cloud Communications-oplossing ontwikkeld. Een set aan telefonie- en communicatieoplossingen met een praktische portal, waarop u eenvoudig vaste en mobiele telefonie beheert en aanstuurt. Met API’s integreert u dit eenvoudig met uw CRM of contactcenter

Goed voorbereid

Door de samensmelting van communicatietools ontstaat een infrastructuur die samenwerken veilig en effectief kan ondersteunen. Infrastructuur die niet alleen het nieuwe werken mogelijk maakt, maar vooral het nieuwe sámenwerken. Met moderne en centraal beheerde cloudtelefonie bent u daar nu al goed op voorbereid. Klaar voor het nieuwe samenwerken.

Gerelateerde artikelen