De opvolger van Samsung Galaxy S20 FE: mogelijke release datum, specs en leaks

Een showtrap ontbreekt nog net. Maar als één smartphone een supersterwaardige entree weet te maken, is het de mogelijke opvolger van de Samsung Galaxy S20 FE. Na het nodige uitstel, sneak peaks én leaks, duurt het waarschijnlijk niet lang meer voor het toestel echt te koop is. Tijd om een aantal nieuwtjes en geruchten op een rij te zetten: zo gaat de S21 FE er waarschijnlijk uitzien.

De nieuwe Samsung Galaxy smartphone is het budgetvriendelijkere broertje van de S21, die begin 2021 uitkwam. De release liep vertraging op door het tekort aan high end-smartphonechips het afgelopen jaar. Maar begin januari lijkt het dan toch echt zover te zijn, aldus Galaxy-fanblog Sammobile. “We kregen te horen dat Samsung mogelijk de Galaxy S21 FE wil lanceren tijdens de CES 2022 (grote tech-conventie in Las Vegas, red.). De komende editie staat gepland van 5 tot 8 januari,” aldus Sammobile.

De afgelopen tijd lekten er al de nodige beelden, specs en mogelijke releasedata van de jongste Samsung Galaxy. Dit zijn de opvallendste geruchten:

Design

The Verge keek goed naar de beelden van de mogelijke S21 FE die de afgelopen tijd naar buiten kwamen. Lekken kwamen onder meer van Samsung zelf, dat een pagina met beelden en informatie van de smartphone publiceerde – en snel weer offline haalde. Ook de gebruiksaanwijzing kwam voortijdig naar buiten.

Het design verschilt hoogstwaarschijnlijk niet veel van de S21. De afwerking heeft een minder premium karakter, dus waarschijnlijk is er iets meer kunststof in plaats van metaal gebruikt. Het bijna randloze AMOLED-scherm wordt met 6,4 inch iets groter. De smartphone is IP68-waterbestendig.

De opvolger van de Samsung S20 FE lijkt een iets andere kleurenwaaier te krijgen dan de S21. Het budgetvriendelijke model is volgens CNet in zwart, wit, groen en roze of paars verkrijgbaar. Maar de meningen verschillen: ook de kleuren marineblauw, rood en oranje doen de ronde in het geruchtencircuit.

Camera

De camera’s van de Galaxy S21-serie – vooral die van de Ultra – zijn de unique selling points van deze Samsung-smartphones. Ze bieden niet alleen een ongeëvenaarde scherpte, maar ook talloze video- en foto-opties. Het lijkt erop dat de volgende Samsung Galaxy smartphone wat betreft camera’s de Samsung S21 zal overtreffen.

Volgens Toms Guide zit er aan de voorkant een 32 megapixel-selfiecamera in een hole punch cutout. Op de S21 is dat 10 MP. De drie camera’s achterop zouden een 32 MP hoofdcamera zijn, een 12 MP groothoeksensor en een 8 MP telecamera. Volgens AndroidWorld is dat respectievelijk 12/12/8 MP.

Specs

Het scherm van de S21 FE heeft volgens Android Planet een 120 Hz-verversingssnelheid en full HD-resolutie. Volgens het blog komt het toestel in Europa op de markt met Samsungs eigen Exynos 9100-processor. Buiten Europa zal dat voornamelijk de Snapdragon 888 zijn.

Het werkgeheugen wordt 8 GB, de opslagcapaciteit 128 tot 256 GB. De accu zal volgens Androidplanet 4500 mAh groot zijn en het lijkt erop dat die snel opgeladen kan worden volgens Samsungs eigen 25 W-fast charging-technologie, aldus Toms Guide. Het device is 5G-ready en wordt geleverd met Android 11.

Gerelateerde artikelen