Meten van vuurwerkoverlast met IoT

In oktober, november en december heeft de reductie van vuurwerkoverlast hoge prioriteit in Breda. Het effect op kwetsbare ouderen en huisdieren is groot. Het komt zelfs voor dat ze te bang zijn om de straat op te gaan. Om effectief te kunnen handhaven op vuurwerkoverlast heb je objectieve en accurate informatie nodig.

Waar is vuurwerk afgestoken, welk aantal decibellen, welke patronen tekenen zich af?

Akoestisch detectiesysteem met LTE-M connectiviteit van KPN

Het akoestisch systeem van Internet of Things (IoT)-solution provider Munisense is een kant en klare geluidsmeting die hotspots en patronen herkent. Met sensoren op daken van instellingen, verbonden met het LTE-M-netwerk van KPN, detecteert het systeem vuurwerkknallen accuraat en objectief. LTE-M connectiviteit van KPN heeft een snelle reactietijd, is energiezuinig en geschikt voor permanente meting van signalen.
Gemeente Breda

Daan Quaars, wethouder, Gemeente Breda

Met een online platform kunnen we ons vuurwerkbeleid (proactief) monitoren

De metingen leveren nuttige informatie op waarmee we ons vuurwerkbeleid kunnen handhaven, aanscherpen en ontwikkelen. Zo kunnen we bijvoorbeeld de looproutes van handhavers optimaliseren en kunnen we, samen met politie en jongerenwerkers, gerichte en proportionele actie ondernemen.

Effectiever handhaven door sensor oplossing

De handhaving op vuurwerk door de inzet van sensoren is slechts één van de vele toepassingen van geluidsmeting. Zo zetten we de geluidsmeting ook in bij evenementen in de stad.

Door te meten beschikken we over kennis en feiten en krijgen we een integraal beeld van de dynamiek van de stad.

KPN helpt Breda met smart city eco systeem

Elke dag verzamelen we meer data die gecombineerd een schat aan informatie opleveren, waarmee we Breda veiliger en leefbaarder kunnen maken. De toepassingen zijn oneindig! KPN helpt ons met het realiseren van de stevige fundering waarop we de digitale ontwikkelingen verder kunnen uitbouwen. Als je met de juiste partners de kansen van datagedreven werken weet te benutten word je als stad elke dag slimmer!

Gerelateerde artikelen