Microsoft Teams maakt samenwerken nog makkelijker

Maak kennis met de chatoplossing voor de teams van nu. Microsoft biedt met Teams een chatgebaseerde werkomgeving die de communicatie met collega’s nog verder verbetert. Dankzij een naadloze integratie met onder meer OneNote, Word, Skype en SharePoint wordt Office 365 een nog completere online werkplek.

Wat is Microsoft Teams

In de meest basic vorm is Microsoft Teams zakelijke communicatie via chat. Maar hiermee doen we de nieuwe applicatie zeker tekort. Door de integratie met andere apps in Office 365 wordt Teams een hub voor teamwork en is deze uitbreidbaar en aanpasbaar zodat de informatie die uw team nodig heeft altijd beschikbaar is. Met de beveiliging, privacy, transparantie en ondersteuning die standaard onderdeel zijn van Office 365 zorgt Microsoft er ook met Teams voor dat samenwerken in een veilige omgeving plaatsvindt.

Microsoft heeft goed begrepen dat er niet één tool bestaat die voldoet aan de verwachting van alle klanten. Er bestaan unieke situaties, workflows, manieren van werken, functionele rollen en diversiteit onder werknemers die voor verschillende samenwerkingsvormen zorgen. Omdat alle teams anders zijn, zal het gebruik van Office 365 ook per organisatie verschillen. Sommige teams zullen wellicht met alle beschikbare applicaties werken, terwijl andere met slechts enkele programma’s uit de suite al goed kunnen samenwerken.Overzicht van een Microsoft Teams kanaal

Dat Teams geen proefballon is zonder toekomst blijkt wel uit de compatibiliteit met ruim 150 verschillende diensten. Onder andere Zendesk, Twitter, Giphy en vele andere diensten werken naadloos samen met Teams. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om met bots te communiceren, zowel in een aparte chat als in teamverband. Wat verder opvalt: de mogelijkheid om met publieke teams te werken, de e-mailintegratie waarmee iedereen via e-mail in een chat kan posten en de onderlinge interactiemogelijkheden tussen kanalen. Wie van structuur houdt, zal van Microsoft Teams houden.

Onderdeel van Office 365

Met de toevoeging van Teams aan het Office 365 pakket (gratis onderdeel van onze Business (Essentials & Premium) en Enterprise (E1 & E3) pakketten) wordt Office 365 een werkomgeving met ongeëvenaarde samenwerkingsmogelijkheden. Alle tools die nodig zijn voor efficiënt werken vanuit de cloud zijn gebundeld in hét officepakket voor de moderne ondernemer.

Gerelateerde artikelen