Modern werken maakt ICT in de zorg veiliger en beschikbaarder

Digitalisering en nieuwe technologie kan en wil je gewoon niet tegenhouden. Of je nu voor de ICT zorgt bij een verpleeg- of verzorgingsinstelling of bij de thuiszorg: de kansen voor je organisatie zijn groot. Nieuwe technologie helpt je om zorgprofessionals effectief te ondersteunen, de werkdruk te verlichten en cliënten zelfredzamer te maken. Maar dan moet je huidige infrastructuur al die nieuwe technologie wel aankunnen. Ons advies? Start met modern werken.

De groeiende inzet van nieuwe technologie, zoals sensoren, kunstmatige intelligentie of zorgdomotica, legt nogal wat druk op je infrastructuur. En daar komen allerlei andere ontwikkelingen nog eens bij. Zoals steeds meer regionale samenwerkingsverbanden of nieuwe wet- en regelgeving. Al die nieuwe apparatuur, partners en zorgprofessionals hebben allemaal toegang nodig tot de voor hen relevante applicaties en cliëntdata. Zónder dat de security en privacy in gevaar komt. Met een slimme combinatie van de moderne werkplek en de juiste clouddiensten breng je de basis op orde en zorg je dat de veiligheid en beschikbaarheid van je ICT overeind blijft. Wat er ook gebeurt.

Dit is modern werken

Modern werken is een combinatie van een moderne werkplek en de juiste clouddiensten. Heb je het over een moderne werkplek, dan zal jij iets anders voor ogen hebben dan de meeste zorgprofessionals. Voor hen is de werkplek aan het bed, bij cliënten aan de keukentafel, in de spreekkamer – noem maar op. Bij hun werkplek zullen de meesten daarom niet als eerste aan hun laptop, tablet of smartphone denken.

Toch is dat ook voor hen hét centrale punt waarop alle werkprocessen samenkomen. Denk aan oproepen ontvangen, dossiers bijwerken, roosteroverleg voeren of online consulten afnemen. Dat maakt de digitale werkplek – het apparaat van een zorgprofessional (tablet, smartphone of laptop), inclusief de veilige toegang tot alle benodigde clouddiensten, applicaties en data – een randvoorwaarde om het werk goed te kunnen doen.

Moderne werkplek als basis

De moderne werkplek is vanwege dat groeiende belang een ideaal startpunt voor het versterken van de basis van je ICT. Op de moderne werkplek komt immers alles samen – alle zorgprocessen. Zeker nu ICT meer en meer wordt ingezet voor de primaire zorgtaken, zoals het uitlezen van domotica, alarmsystemen of dwaaldetectie, is de werkplek dé plek om bestaande applicaties en legacy te verbinden met nieuwe clouddiensten. Daarmee rekenen je zorgprofessionals op een veilige cloudwerkplek, zonder dat je bestaande werkplekken de deur uit hoeven. En kan de moderne werkplek het cruciale verbindende onderdeel worden in je infrastructuur. 

Focus op zorgverlening

Mis je de capaciteit of de expertise om je bestaande en nieuwe infrastructuur met elkaar te verbinden? Dan helpen wij je graag. Je besteedt aan ons uit wat niet je kerntaak is – zoals werkpleksoftware – en kunt je focussen op het verbeteren en ondersteunen van de zorgverlening met nieuwe technologie. Dat kun je met een gerust hart doen, omdat wij ervoor zorgen dat achter de schermen alles goed geregeld is en je veilig en compliant werkt.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar dat andere onmisbare element van het moderne werken: de juiste clouddiensten? Daarover lees je meer in ons volgende blog. Of download ons eBook Slim digitaliseren. Daarin vind je meer achtergrond én concrete voorbeelden uit de praktijk.

eBook: Slim digitaliseren in VVT

In dit eBook lees je meer over de eigenschappen van een veilige digitale werkplek, hoe je het maximale uit je investering kan halen door slim verandermanagement en het vergroten de veiligheid en beschikbaarheid van je ICT.

Download

Gerelateerde artikelen