Liefde voor de laptop: waarom CYOD een goed idee is

Weet u nog dat u ‘m liefdevol uit de doos haalde? Uw gloednieuwe device? Inmiddels werken jullie al even samen. U werkt er grote plannen mee uit, deelt er kleine pleziertjes op, boekt interessante events en zoekt naar nieuwe avonturen. U deelt lief en leed met ‘m. Niet gek dus dat u toch wel een beetje verknocht bent aan uw device – uw laptop, tablet of smartphone.

En u bent niet de enige. De affectie die mensen voelen voor een device groeit, zeker nu ze er steeds meer mee doen. Ze kiezen daarom vaak een smartphone of tablet die aansluit op hun levensstijl, op wat ze mooi en belangrijk vinden. Duurzaamheid, bijvoorbeeld. Maar ook de uitstraling is een belangrijke factor. En die voorkeuren nemen ze mee naar hun werk. Voor werkgevers voelt die emotionele binding met een device wat onwennig. Bij veel bedrijven gaat de bestelling en levering van nieuwe apparatuur namelijk nog altijd via de collega’s van ICT. En die kijken vooral, logischerwijs, met een ICT-blik naar de technische specificaties. Wat moet het ding kunnen doen?  

Vergoot motivatie en productiviteit

Het is dus geen verrassing dat de apparaten die ICT uitkiest anders zijn dan waar individuele medewerkers voor zouden kiezen. Vroeger was dat een kwestie van ‘pech gehad’ – je deed het maar met wat je kreeg. Nu, met deze arbeidsmarkt waar talent schaars is en millennials hun voorwaarden kunnen stellen, is een andere houding nodig. Een benadering waarbij meer begrip is voor de emotionele binding die mensen met devices kunnen hebben. Dat keuzevrijheid de motivatie en productiviteit van medewerkers substantieel vergroot, zal ongetwijfeld bijdragen aan dat begrip.

De afgelopen jaren experimenteerden bedrijven daarom met Bring Your Own Device (BYOD): medewerkers konden met de eigen laptops of tablets het bedrijfsnetwerk op. Maar dat bracht allerlei risico’s met zich mee. Dat gevoelige bedrijfsdata op de privéopslag kwamen te staan, bijvoorbeeld. Of dat jongere gezinsleden diezelfde tablet gebruikten om te gamen, en per ongeluk wat malware meenamen. Risico’s die anno nu echt niet meer kunnen.

Voorzie in keuzevrijheid

Daarom wint Choose Your Own Device (CYOD) nu snel aan populariteit. Als werkgever biedt u uw mensen keuze uit verschillende devices. Deze devices krijgen mensen thuisgestuurd, pakken ze zelf uit – wat de binding met het device in kwestie al enorm vergroot – en nemen ze in gebruik. Simpelweg door in te loggen met het eigen bedrijfsaccount. Het device doet de rest. Dankzij cloudoplossingen, biometrische beveiliging en andere nieuwe technologie – die wij voor u samenbrengen in een integrale oplossing – kan dat nu ook heel veilig en eenvoudig.

Aan de slag met CYOD

Een CYOD-oplossing van KPN is onderdeel is van de Modern Workplace. Platformonafhankelijk, en als een managed service. Alle keuze voor uw mensen dus, zonder gedoe en met voorspelbare kosten voor u.

Gerelateerde artikelen