Van koelkast tot simkaart: KPN introduceert ecosim in Nederland

Met de introductie van de ecosim zet KPN een volgende stap in de groene richting. De ecosim bestaat uit 100 procent gerecycled plastic en is straks de standaard voor alle nieuwe fysieke simkaarten.

KPN is één van de duurzaamste telecomproviders wereldwijd en streeft er naar om in 2025 nagenoeg volledig circulair te zijn. De komst van de ecosim draagt hier aan bij.

Jaarlijks worden er wereldwijd zo’n 4,5 miljard simkaarten geproduceerd. Ook KPN geeft er ieder jaar enkele miljoenen uit aan nieuwe en bestaande klanten. Met plastic als grootste bestanddeel, staan deze garant voor een berg plastic. De ecosim vervangt tonnen nieuw plastic per jaar en dit hergebruikte plastic kan ook later weer opnieuw gerecycled worden.

“Om onze circulaire doestelling te behalen, onderwerpen we alles in de keten aan onderzoek om te kijken waar we kunnen verduurzamen”, zegt Jean-Pascal Van Overbeke van KPN. “Toegegeven, de meest duurzame oplossing is de E-sim die KPN uiteraard ook aanbiedt. Helaas zijn nog niet alle toestellen hierop toegerust en hebben we voor de fysieke simkaart naar een circulaire oplossing gezocht. KPN past zo steeds vaker recycled plastic toe in de producten die we leveren aan onze klanten.”.


De nieuwe Samsung
Blijf op de hoogte

Binnenkort komt de nieuwe Samsung Galaxy op de markt! Schrijf je in en pre-order als eerste.

Schrijf je in


Van oude koelkast tot simkaart

Het plastic in oude koelkasten is flexibel en sterk genoeg voor een nieuw leven in de vorm van een simkaart. Niet alleen de simkaart zelf wordt aangepakt, ook de verpakking wordt plasticvrij. De nieuwe verpakking wordt gemaakt van FSC-vriendelijk hard papier.

Nieuw plastic verdwijnt uit de voorraad

De huidige voorraad simkaarten van KPN wordt op dit moment alleen nog maar uitgebreid met de ecosim. Naar verwachting nemen de eerste klanten binnen enkele weken de gerecyclede ecosim in ontvangst. Zo komt KPN de duurzame consument en ondernemer steeds meer tegemoet.

 

Gerelateerde artikelen