KPN eerste gevalideerde Nederlandse partner voor VMware Cloud op AWS

ICT-dienstverlener KPN breidt het succesvolle en langdurige partnership met VMware voor het leveren van clouddiensten uit en is de eerste gevalideerde partner voor VMware Cloud op Amazon Web Services (AWS) binnen het VMware Cloud Provider Program in Nederland. Op VMware gebaseerde managed diensten kunnen geleverd worden op locatie van de klant, in KPN-datacenters en in Amazon Web Services. Door de samenwerking van VMware met AWS wordt KPN de belangrijkste aanbieder van hybride clouddiensten in de Nederlandse markt.

Een hybride cloud is een combinatie van een publieke en private cloud. KPN is de eerste gecertificeerde Managed Service Provider (MSP)-partner voor VMware Cloud op Amazon Web Services (AWS) in Nederland. Met VMware Cloud op AWS biedt KPN zijn klanten met een VMware IT stack de mogelijkheid om op eigen locatie, in KPN datacenters en in AWS een multi-cloud te realiseren met de gecombineerde voordelen van private en publieke cloud, zonder complex beheer.

“Hiermee helpen we op VMware gebaseerde IT-afdelingen om in een beheermodel de infra modernisering roadmap van de eigen IT te versterken met de steeds noodzakelijker wordende ondersteuning van de business, die vraagt om innovatie mogelijkheden van de public cloud”, aldus Robin Scholten, algemeen directeur KPN Internedservices.

Cloud verified-badge

KPN maakt tevens bekend dat het de VMware Cloud Verified-badge heeft behaald. Deze aanduiding verzekert klanten dat KPN Cloud NL de meest complete en meest geavanceerde VMware-technologieën ondersteunt met als voordeel dat de hoogste mate van interoperabiliteit tussen verschillende cloud-omgevingen gegarandeerd kan worden. KPN kan hiermee gecertificeerde on-site VMware systemen, op niveau van data, applicaties, systemen en netwerken, naadloos koppelen met CloudNL en VMware Cloud op AWS.

“Dat KPN gecertificeerd is voor het leveren van VMware als onderdeel van het Managed Hybrid Cloud-aanbod levert veel op. VMware-klanten kunnen voortaan de wereldwijde aanwezigheid van AWS benutten bij het gebruik van hun bestaande VMware-software en -tools. Daarnaast kunnen zij in de breedte profiteren van handige services als opslag, databases, analyses en meer”, zegt Kamini Aisola, Benelux Manager bij AWS

“De noodzaak om zowel nieuwe als bestaande applicaties te kunnen ondersteunen, is een belangrijke reden voor cloud-acceptatie. De unieke karakteristieken van deze applicaties leiden vervolgens tot een keuze voor het meest geschikte cloud model", zegt Leon de Werker, Managing Director van VMware Nederland.

KPN is al jaren VMware Cloud Provider Partner en in 2016 zijn de twee bedrijven een uitgebreid partnerschap aangegaan waarbij gezamenlijk een architectuur- en cloud-aanbod is ontworpen. Klanten kunnen hiermee VMware SDDC-omgevingen zonder wijzigingen op KPN Cloud NL draaien.

VMware Cloud on AWS

Afgelopen augustus, tijdens VMworld in Las Vegas, kondigde VMware de beschikbaarheid aan van VMware Cloud on AWS, waarmee klanten de mogelijkheid hebben de SDDC-stack van VMware te plaatsen op de AWS Cloud. Op 7 maart jl. annonceerde VMware de beschikbaarheid van VMware Cloud op AWS in de AWS Londen regio. Deze aankondiging initieerde de wereldwijde uitbreiding van VMware Cloud op AWS door deze beschikbaar te stellen aan Europese en multinationale klanten.

Gerelateerde artikelen