De 4 interieurtrends van dit najaar voor jouw thuiswerkplek volgens vtwonen

Het is woonmaand! En dat betekent ruim aandacht voor de laatste interieurtrends. Tijdens de vtwonen woonbeurs in Amsterdam waren er genoeg nieuwe stijlen te ontdekken. Wat zijn de design trends en kleuren voor dit najaar? En hoe pas jij deze toe op jouw thuiswerkplek?

Earthy Fusion

De eerste nieuwe interieurtrend voor dit najaar is 'Earthy Fusion'. Wat deze trend zo vernieuwend maakt, zijn de gedurfde kleurkeuzes en opvallende grafische prints die je kunt vinden in woonaccessoires en verlichting.

De harmonie van de natuur staat centraal bij deze woontrend, en dit komt tot uiting in de overvloed aan organische vormen die je kunt combineren met warme beige, diverse groentinten en natuurlijke houtkleuren. Deze combinatie van levendige kleuren en natuurlijke elementen creëert een balans tussen nieuwe vormen en rustieke charme, waardoor je thuiskantoor een eigentijdse en serene uitstraling krijgt die perfect past bij het herfstseizoen.

Meer tips en inspiratie voor je thuiswerkplek? Download hier het gratis vtwonen magazine rondom thuiswerken.


Vtwonen x KPN magazine

Realiseer je ideale thuiswerkplek met inspiratie uit het vtwonen x KPN Zakelijk magazine.

Download


Nomadic Harmony

Deze avontuurlijke interieurtrend voor dit najaar neemt ons mee op een reis door een wereld vol contrasten en verre reizen. Dit krachtige nomadische thema staat bol van pattern blocking, waarbij verschillende patronen en texturen met elkaar gecombineerd mogen worden.

Het kleurenpalet van deze stijl omarmt warme, aardse tinten zoals bruin, steenrood en okergeel, die de sfeer van de winter perfect weerspiegelen. Gedurfde accenten van Egyptisch blauw brengen een vleugje mysterie en levendigheid in het geheel, vooral in opvallend porselein, dat als het nieuwe oud wordt gebruikt.

Deze trend nodigt uit tot het creëren van een interieur dat verhalen vertelt en herinneringen oproept aan avontuurlijke reizen rond de wereld.

Classical Serenity

Beige, scandi chic en japandi zijn trends die al langer in de mode zijn. Deze soberheid en eenvoud zet zichzelf voort in de stijl ‘Classical Serenity’: een eerbetoon aan de oudheid met een eigentijdse twist. Geïnspireerd door de esthetiek van verschillende historische periodes, van de prehistorie tot de Griekse en Romeinse tijd, omarmt deze minimalistische trend grove, imperfecte vormen in een palet van zachte kleuren zoals wit, lichtbruin en lichtgrijs.

Wat deze stijl echt onderscheidt, is de combinatie van handgemaakte objecten met glasaccenten, zoals gerookt of geribbeld glas. Deze combinatie van glaswerk en zachte, warme stoffen zorgt voor een harmonieuze balans en geeft je werkplek een unieke, rustige en tijdloze uitstraling, die perfect past bij de sfeer van het najaar.

Pop Wonder

De meest gedurfde interieurtrend voor dit najaar is 'Pop Wonder’. Een eerbetoon aan individualiteit en levendige energie in huis. In tegenstelling tot het minimalisme draagt deze trend uit om je persoonlijkheid te laten zien en een interieur te creëren waar je blij van wordt. Het is een explosie van kleuren en vrolijkheid. Opvallende tinten zoals (neon)geel, oranje, roze. lichtblauw en groen worden gepresenteerd in strakke, gladde materialen.

Kunststof wordt gebruikt in tafels, terwijl velours banken en kussens voor een gezellige sfeer zorgen en getuigen van lef in het interieurontwerp. Hoewel sommigen het misschien als kinderlijk zouden kunnen beschouwen, geven de strakke designvormen en objecten aan dit thema juist een volwassen uitstraling, waardoor het een gewaagde en expressieve keuze is voor het najaar.

Meer woon- en werkplekinspratie? Download dan het speciale vtwonen magazine rondom thuiswerken. Daarin vind je maar liefst 3 binnenkijkers en honderden toffe nieuwe producten en tips voor jouw perfecte thuiskantoor.

Fotografie: vtwonen, fonq, Shutterstock, Unsplash. De producten op de foto’s kun je terugvinden op fonq.nl en vtwonen.nl.

Gerelateerde artikelen