Innovaties en nieuwe digitale kansen bij The Digital Dutch 2019

5G, drones in de precisielandbouw, IoT-toepassingen, chatbots met kunstmatige intelligentie, authenticatie zonder gebruik van wachtwoorden, naadloze communicatie in teams; al deze innovaties waren te zien bij The Digital Dutch 2019 in Jaarbeurs Utrecht.

Tijdens dit evenement kon ondernemend Nederland kennismaken met nieuwe digitale kansen en volop inspiratie opdoen. De nadruk lag op concrete innovaties die direct toepasbaar zijn. KPN hield dit (uitverkochte) evenement voor de vierde keer, in samenwerking met zijn technology partners. Die demonstreerden in Utrecht hun laatste ICT-oplossingen. Zakelijke bezoekers kregen inzicht in de vraag hoe verder te gaan met de digitalisering van hun organisatie.

Elektrische gezinsauto

Op de innovatievloer behoorde de elektrische zonneauto Lightyear One tot de blikvangers. Na DAF en Spyker krijgt Nederland weer een autofabrikant. In Helmond ontwikkelt Lightyear One een elektrische gezinsauto die zich zelf met zonne-energie oplaadt. Bezoekers konden alvast een model van deze auto bewonderen.

Het fintechbedrijf Adyen demonstreerde zijn betaalplatform. Daarnaast werd veel gesproken over de kansen en uitdagingen van 5G. Toepassingen zijn al werkelijkheid in en om de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam Zuidoost, een boerderij in Drenthe, in de Rotterdamse haven en op snelwegen nabij Helmond. Diverse robots werden getoond, van heel speels tot fabricagerobots voor geavanceerde industriële productie.

Diep zitten

Op de beursvloer kon je in een Samsung SmartSuit ervaren hoe het Internet of Things (IoT) werkt. Bij schaatsen komt het erop aan zo diep mogelijk te zitten, want hoe meer je dat doet, hoe hoger de snelheid wordt. Twee deelnemers gehuld in een met sensoren volgestopt pak konden op een stukje vloer de schaatsbewegingen doen, terwijl op het scherm realtime resultaten te zien waren. Dankzij IoT komt een stroom data vrij die meteen geanalyseerd wordt om de prestaties te verbeteren. 

Ook de verschillende verdiepingssessies waren in trek. Microsoft, Dell EMC en KPN lieten zien hoe technologie je vlotter, wendbaarder en flexibeler laat werken, zonder alle hypes hieromheen. Samen met Genesys werden diverse oplossingen getoond die het klantcontact op een hoger niveau kunnen brengen. Cisco liet zien hoe een betere controle kan worden verkregen over de beveiliging en het flexibel maken van bedrijfsnetwerken. Onderhoud en beheer worden de klant uit handen genomen. Dit kan geautomatiseerd vanuit de cloud gebeuren.

Green Zone

Drukbezocht was het ondernemersplein in de Green Zone, gericht op het midden- en kleinbedrijf. Was The Digital Dutch in 2018 vooral bedoeld voor grootzakelijke klanten, nu kregen ook bedrijven met minder dan 150 werknemers aandacht.  

Iets anders dat centraal stond is de digitale werkplek. KPN Werkplek geldt als een veilige en betrouwbare totaaloplossing zonder verborgen kosten. Medewerkers beschikken altijd en overal over alle benodigde functionaliteiten en documenten. Het maakt niet uit of ze thuis, op kantoor, onderweg in de trein of in een internetcafé zitten.

Productiever

Via de cloud wordt veilig toegang geboden tot de eigen werkomgeving. Omdat je als medewerker voortdurend bij al je gegevens kunt en niet aan een locatie bent gebonden, ben je op een dag productiever. Je kunt ook beter met collega’s samenwerken. KPN Werkplek fungeert als een one-stop-shop voor alle dienstverlening op en rond de werkplek.

Een meerderheid van de Nederlandse bedrijven werkt inmiddels in de cloud. De verwachting is dat weldra iedereen dat gaat doen. KPN helpt organisaties met hun overgang naar de publieke cloud. Naast producten wordt daarvoor ook (strategisch) advies geleverd.

Beter bereikbaar

De 10 minuten upgrade is speciaal bedoeld voor de mkb-ondernemer die zich snel wil oriënteren op het gebied van bedrijfscommunicatie. Centraal staat de vraag hoe je beter bereikbaar kunt worden. Een korte checklist helpt je bij de voorbereiding. Met een adviseur van KPN bespreek je de wensen ten aanzien van internet, mobiele telefonie, vast bellen en tv- of clouddiensten.

Nieuw is TV voor de zaak. Dat is internettelevisie met zakelijke functionaliteit. Denk daarbij aan RSS-feeds. Onderaan in het beeld kan een ondernemer een balk met aanbiedingen laten verschijnen, een tickertape met eigen content. Verder zijn eigen contentpagina’s mogelijk met bedrijfsinformatie en bedrijfsvideo. Wat voorheen alleen als PowerPoint-presentatie of als YouTube-filmpje kon, is nu ook mogelijk als eigen kanaal op tv. Dit kan worden getoond in bijvoorbeeld een ontvangstruimte of kantine.

Wifi

Wifi voor de zaak biedt de mogelijkheid separaat van het standard-netwerk wifi aan bezoekers te geven. Gasten moeten bijvoorbeeld apart inloggen via een landingspagina. Door hun verkeer gescheiden te houden wordt de veiligheid vergroot. De ondernemer kan ook extra filtering toepassen. Ook is personalisatie mogelijk. Klanten krijgen bijvoorbeeld aanbiedingen van producten te zien die voor hen relevant zijn.

Met KPN Kleinzakelijk Internet is snelle en zorgeloze wifi de normaalste zaak. Deze dienst biedt tot drie wifipunten in een gebouw. Voor een niet al te groot pand zal dat voldoende zijn. Ook voor wie kantoor aan huis houdt, kan dit een geschikte oplossing zijn. KPN heeft een plan gemaakt waarmee je in drie stappen het ideale pakket regelt. KPN Kleinzakelijk is voor ondernemers die twee uitgaande lijnen voldoende vinden. Voor hen is er nu ook een 24/7 professionele helpdesk en een toestel-vervangservice. Wie voor 17:00 uur een storing aanmeldt, wordt dezelfde dag nog online geholpen.

KPN EEN

Voor wie meer wil en een wat complexere ICT-behoefte heeft, is er KPN EEN MKB. Deze zakelijke oplossing kent voor meerdere diensten 1 contract, 1 factuur en 1 aanspreekpunt voor 1 vast bedrag per maand. KPN EEN biedt ook een geïntegreerde Vast+Mobiel Bellen-oplossing. Een gesprek naar een vast nummer kan op een mobiel nummer worden opgepakt en vice versa. Als een medewerker wordt gebeld op een vast nummer, kan deze naar buiten lopen en het gesprek mobiel voortzetten, zonder dat iemand hier iets van merkt. Dit gebeurt naadloos. KPN EEN is een echt platform geworden, een paraplu waaronder allerlei diensten worden aangeboden zoals e-mail, cloud, security en Teams, de nieuwe snelgroeiende communicatie-oplossing van Microsoft.

Binnen de KPN Cloud & IT-dienstverlening vormen de Unified Communications oplossingen een integraal onderdeel van de moderne werkplek. Veel bedrijven stappen momenteel over van Skype for Business online naar Microsoft Teams. StartReady, bijna een jaar geleden overgenomen door KPN, helpt bedrijven daarbij. 

Meer weten

Wilt u met uw organisatie een stap maken in digitale transformatie, meld u aan voor een maatsessie in de Digital Dutch Xperience.

Gerelateerde artikelen