Haal alles uit het cloudtijdperk

Steeds meer organisaties werken in de cloud. Begrijpelijk, want hierdoor kunnen medewerkers overal en altijd (samen)werken. Dat zorgt niet alleen voor meer flexibiliteit binnen de organisatie én daarbuiten, maar ook voor nieuwe vormen van productiviteit. Factoren als persoonlijke effectiviteit, kennisdelen en samenwerking zijn meer dan ooit bepalend voor het succes van een organisatie. Om die nieuwe productiviteit te vergroten is het wel van belang cloudtoepassingen optimaal te benutten en daarmee het succes van de organisatie te vergroten.

Nieuwe productiviteit

Optimaal gebruikmaken van cloud-toepassingen kan alleen als daar binnen uw organisatie draagvlak voor is. Medewerkers moeten openstaan voor, én voorbereid zijn op een nieuwe manier van werken. De organisatie moet dus in staat zijn nieuwe technologie te omarmen en toe te passen. De mate waarin dit gebeurt, noemen we het absorptievermogen. Hoe groter dit vermogen, hoe veerkrachtiger uw organisatie is bij technologische veranderingen. Dit leidt weer tot productievere medewerkers en een succesvollere onderneming.

Die ‘nieuwe’ productiviteit – gefocust op informatie-uitwisseling – verdelen we in 5 gebieden: persoonlijke effectiviteit, zakelijk sociaal netwerken, universele communicatie, samenwerken en kennisdelen en toegang tot en inzicht in bedrijfsdata. Om op die gebieden maximaal productief te zijn, moeten medewerkers de cloudtoepassingen binnen de organisatie optimaal benutten. Maar hoe vergroot je dit absorptievermogen?

Accelerate!

Een succesvolle aanpak begint met het in kaart brengen van deze 5 productiviteitsgebieden binnen een organisatie. Waar is ruimte voor verbetering? Is dat duidelijk, dan kunt u kiezen voor zogeheten accelerators om de productiviteit te verhogen. Accelerators zijn verbeterprogramma’s waarmee medewerkers leren om meer uit de cloudtoepassingen te halen die ze gebruiken. Er zijn bijvoorbeeld accelerators voor slimme e-mailtoepassingen, effectief samenwerken, beheren en bewerken van documenten in de cloud en voor slim omgaan met informatie.

Acceleratorprogramma’s lopen in totaal 10 weken en vragen niet veel tijd van uw medewerkers. Ze bestaan uit een reeks interventies en zijn gericht op de dagelijkse werkzaamheden van medewerkers. Na 6 maanden vindt een herijking plaats en analyseert u wat bereikt is. Op basis hiervan wordt een nieuw verbeterplan met bijbehorende accelerators opgestart. Hierdoor ontstaat een cyclisch model. KPN biedt deze aanpak aan in de vorm van Succesdiensten. Zo is er de Succesdienst Office 365, waarbij onze experts uw organisatie helpen het maximale uit de cloudtoepassing van Microsoft te halen.

Meer weten over cloudproductiviteit en de Succesdiensten van KPN? Download hier de whitepaper. Of lees alles over de producten Office 365 en Hybrid Cloud.

Gerelateerde artikelen