Neem nu een zakelijk internet abonnement en kijk gratis naar het nieuwe Formula 1® seizoen

De overwinning van Max Verstappen op het circuit van Abu Dhabi ligt veel Formula 1®, beter bekend als Formule 1 (F1), fans nog vers in het geheugen. De laatste race van het F1 seizoen 2021 kreeg een krankzinnig slot met onze jonge Nederlandse coureur als kersverse wereldkampioen. Tijd om bij te komen is er amper, want binnenkort gaat het nieuwe F1 seizoen 2022 alweer van start. 5 dingen waarop wij ons in elk geval verheugen:

Formula 1® kalender 2022 heeft 23 races

Nooit eerder stonden er zoveel F1 races in één seizoen gepland: een recordaantal van 23 Grands Prix moeten er in 2022 verreden worden! Uiteraard met een kleine slag om de arm: de afgelopen 2 seizoenen konden sommige races niet doorgaan als gevolg van de pandemie. Mochten alle races dit seizoen gewoon verreden worden, kunnen we ons opmaken voor een F1 seizoen met de meeste races ooit.

Kijk F1 met ViaPlay
bij KPN Kleinzakelijk

Volg vanaf maart het Formula 1® seizoen 2022 live met Viaplay. Pre-order nu bij Kleinzakelijk Internet!

Bijna wekelijks Formula 1® kijken

Het F1 seizoen 2022 heeft weliswaar meer Grands Prix, toch duurt het hele seizoen korter dan dat van 2021. Dat komt omdat er dit jaar opnieuw 2 triple headers gepland staan (oftewel 3 F1-weekenden achter elkaar) en maar liefst 7 races die back-to-back staan gepland. Veel tijd om bij te komen is er dus niet, je kunt in 2022 straks echt bijna elk weekend F1 kijken. Het F1 seizoen start officieel op 18 maart 2022 en eindigt in Abu Dhabi op 20 november.

Nieuwe Grand Prix in Miami

Er staat dit seizoen ook weer een nieuw circuit op de kalender: het stratencircuit van Miami. Op het eerste gezicht geen uitdagende baan met veel rechte stukken, maar we weten van Monaco en Baku dat een stratencircuit altijd voor onverwachts spektakel kan zorgen. Welcome to Miami!

Nieuwe F1 auto’s

Ook de F1 auto’s zijn in 2022 anders dan je van voorgaande seizoenen gewend bent. Sinds de introductie van de hybride motoren in 2014 zijn de F1 auto’s niet zoveel veranderd als komend seizoen. De nieuwe vorm en aerodynamica moeten inhalen makkelijker maken, terwijl de auto’s over het geheel genomen juist iets zwaarder en langzamer zijn. Hoe de F1 auto’s er precies uit komen te zien is nog heel even afwachten: in de loop van februari onthullen de meeste renstallen hun nieuwe bolide op social media.

Meer rivalen, meer strijd

De aanpassing van de auto’s kan ervoor zorgen dat de voorsprong van succesvolle renstallen als Mercedes en Red Bull Racing op de andere teams verdampt. Als dat zo is liggen de verschillen tussen de teams komend seizoen veel dichterbij elkaar en kan iedereen meedingen om podia en de titel. Aan de nieuwe auto voor 2022 wordt immers door de meeste teams al drie jaar lang gewerkt. De afgelopen seizoenen werden we al getrakteerd op verrassende overwinningen van Alpha Tauri, Alpine en McLaren, dus wie weet wat ons in 2022 te wachten staat. Het wordt in elk geval extra spannend om te zien wie er straks bij de start in Bahrein op 20 maart a.s. het beste weg is!

Kijk gratis 9 maanden Viaplay als je overstapt op KPN Zakelijk Internet

Ben je ondernemer en werk je vanuit huis? Of heb je (zakelijk) internet op je bedrijfslocatie? Dan is nú het moment om over te stappen. Bij KPN Zakelijk krijg je nu namelijk 9 maanden gratis Viaplay met F1 kijken i.c.m. met een Kleinzakelijk Internet Abonnement. Kies zelf welke snelheid of aanvullende diensten je nog nodig hebt in onze shop. Of kijk voor meer informatie en voorwaarden op onze speciale actiepagina.

 

Gerelateerde artikelen