De meeste werknemers en ondernemers hebben er een: een telefoon van de zaak. Waar moet je op letten en welke modellen zijn beschikbaar? We zetten de beste smartphones voor zakelijk gebruik van dit moment op een rij.

Waar moet een goede zakelijke telefoon aan voldoen?

Een zakelijke telefoon moet snel, compleet en veilig zijn. Met een smartphone uit de traditionele top 3 - Apple, Samsung en Huawei - zit je eigenlijk altijd goed. Deze fabrikanten bieden telefoons in verschillende prijsklassen aan. Andere aanbieders zijn echter met een flinke inhaalslag bezig en er komen steeds meer complete modellen voor aantrekkelijke prijzen op de markt.

Als je een nieuw(er) model aanschaft, ben je er zeker van dat deze nog jaren meegaat. Zorg ook voor genoeg interne opslag als je veel zware bestanden op je smartphone bewaart. Werk je veel met media, foto’s en filmpjes, dan zijn goede camera’s natuurlijk belangrijk. De meeste premium toestellen en flagshipmodels zijn tegenwoordig waterdicht, zodat een omgevallen kop koffie of een belangrijk gesprek tijdens een regenbuitje geen acute problemen oplevert.

Tenslotte: goedkoop is duurkoop. Ga als ondernemer of werkgever dus niet voor het goedkoopste model of afdankertjes die binnen een jaar tijd niet meer ondersteund worden door de fabrikant. Dat betekent niet dat je per se een smartphone van meer dan 1000 euro hoeft aan te schaffen, maar de keuze voor een model dat bijna uit de roulatie is of geen updates meer krijgt is natuurlijk zeer onverstandig.

Dual sim en Bring Your Own

Sommige medewerkers hebben niet graag twee toestellen voor zakelijk en privégebruik. Of ze vinden het gewoon prettig om hun eigen toestel ook zakelijk te kunnen gebruiken. Veel bedrijven en organisaties hebben een Bring Your Own-beleid. Dan kan zakelijke dual-sim telefoon uitkomst bieden: dan ben je voor vrienden en collega's op één toestel beschikbaar. Of als jij of medewerkers veel in het buitenland werken kan er een buitenlandse sim kaart toevoegen om kosten te besparen. of in ieder geval nooit meer last van onverwachte roamingkosten. Let bij Bring Your Own wel op het nemen van maatregelen om data en apparaten (op afstand) goed te kunnen beveiligen. 

Dit zijn de beste zakelijke telefoons van dit moment:

iPhone 13 Pro

Het huidige 5G vlaggenschip van Apple is een echte eyecatcher, de iPhone 13 Pro. Uitgerust met de nieuwe A15 bionic chip is dit een zakelijke telefoon die efficiënt met zijn batterijduur omgaat en toch in staat is razendsnelle handelingen te verrichten. Tot wel 2,5 uur langer dan zijn voorganger! De iPhone 13 Pro beschikt over een 6,1 inch OLED-scherm met Ceramic Shield. Toch een groter scherm nodig, dan is de iPhone 13 Pro Max iets voor jou. Natuurlijk schiet je ook de mooiste foto's met de drie camera's op de achterkant.

Tip: bekijk ook de iPhone 13 of de iets goedkopere iPhone 13 mini.

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Het nieuwe vlaggenschip van de Samsung Galaxy S21-serie, de Samsung Galaxy S21 Ultra, overdondert de stoutste dromen van elke ondernemer. Neem het scherm, dankzij het Dynamic Amoled 2X 120hz display is het beeld scherper dan ooit. De S21-serie is uitgerust met de nieuwste technologische snufjes die ervoor zorgen dat je zonder zorgen razendsnel zaken kunt doen. Deel de batterij via Wireless Powershare met uw collega’s en je laadt de S21-serie binnen no time op met Super Fast charging. Dankzij 4 high-end camera's, waaronder een 108-megapixel camera, een GG7 Gorilla Glas display en 5G-techniek voor razendsnelle verbinding kun je met dit toestel jaren vooruit.

Ook heeft deze telefoon goede beveiliging (Knox) en de mogelijkheid om de telefoon te gebruiken als desktop (Dex).

iPhone SE

De iPhone SE is de opvolger van de iPhone 8, qua design en gewicht lijkt hij dan ook sterk op dit model. De aangenaam compacte iPhone SE weegt 148 gram en is 7,3 mm dun, 67,3 breed en 138,4 mm lang, maar onder de motorkap draait de A13 Bionic-soc. Dezelfde snelle chip dus als in de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro. Dat merk je direct wanneer je wisselt tussen apps, maar ook bij het streamen van filmpjes en presentaties, e-mailverkeer en surfen. Het gaat allemaal razendsnel en voelt heerlijk vloeiend.

De iPhone SE kent minder geavanceerde camera’s dan de iPhone 11 en maakt gebruik van Touch ID in plaats van Face ID.

Bekijk de iPhone SE Zakelijk.

Samsung Galaxy Note20

De Samsung Galaxy Note serie is populair onder zakelijke gebruikers, en met goede reden. De Galaxy Note20 biedt een groot scherm (6,7 inch) waardoor je gemakkelijk Teams en uw presentatie naast elkaar gebruikt. Aantekeningen maakt u met de legendarische S Pen; zelfs als het scherm uit staat. De nieuwe S Pen is 2x zo snel als zijn voorganger, waardoor aantekeningen nog beter worden omgezet in keurige tekst. De Note20 is klaar voor 5G en absoluut baanbrekend. Met het sterkste glas ooit op een smartphone en de snelste processor in de Galaxy serie tot nu toe ben je verzekerd van zorgeloos gebruik.

samsung note 20


LG Wing 5G

Het meest bijzondere van de LG Wing 5G is uiteraard het beeldscherm, het zijn er namelijk twee! Het hoofdscherm van de LG WING 5G heeft een afmeting van 6.8 inch en kunt u met 90 graden draaien. Natuurlijk is het bij een normale smartphone ook mogelijk om hem horizontaal te houden, dus LG heeft nog een extra scherm toegevoegd van 3.9 inch. De futuristische LG Wing 5G wordt aangestuurd door de Snapdragon 765-chip. Hiermee gebruik je de meeste apps zonder problemen. Met drie cameralenzen op de achterkant, en een hoofdlens van 48 megapixels maak je mooie en scherpe foto's. De wijdhoeklens is geschikt om bredere onderwerpen vast te leggen.


Huawei P30 Pro

De Huawei P30 Pro heeft een prachtig OLED-scherm, de forse accu van 4200mAh levert genoeg energie voor één a twee dagen intensief gebruik en is binnen de korste keren opgeladen. Dankzij de krachtige Kirin 980-chip en 8GB aan werkgeheugen is deze zakelijke Huawei-telefoon lekker snel. Het toestel draait op het veilige en vertrouwde Android besturingssysteem. De Huawei P30 Pro beschikt over een Leica Quad camera. Met de 4 camera’s aan de achterkant is het inzoomen verbluffend te noemen. Ideaal voor interieurs, architectuur, landschappen en zelfs stadsfotografie. Een ander voordeel is dat de P30 Pro in aanschaf voordeliger is dan bijvoorbeeld de Samsung of de iPhone. Bij inkoop van grotere aantallen kan het een significant verschil maken.   

Huawei


Nokia

Nokia 800 Tough

De naam zegt het al. Dit toestel kan tegen een stootje en is ideaal voor mensen in die in de bouw of techniek werken. De robuuste behuizing is stof- en waterdicht en kan een klap of val goed opvangen. Dankzij fysieke, rubberen knoppen is de telefoon eenvoudig te bedienen, ook als je handschoenen draagt. Het toestel kent een lange accuduur en is energiezuinig. Het scherm is aan de kleine kant.

Bekijk de Nokia 800 Tough Zakelijk

Refurbished iPhones

Liefhebber van Apple maar niet de hoofdprijs willen betalen? Met refurbished iPhones ben je aan het juiste adres. Refurbished toestellen zijn toestellen die al eens gebruikt en teruggestuurd zijn, maar vervolgens helemaal zijn schoongemaakt. De toestellen krijgen nieuwe onderdelen waar nodig en worden uitvoerig getest alvorens ze weer verkocht worden. KPN heeft iPhone 8, XS en XR als refurbished modellen beschikbaar.

●        Bekijk iPhone 8 refurbished Zakelijk

●        Bekijk iPhone XS refurbished Zakelijk

●        Bekijk iPhone XR refurbished Zakelijk

Gerelateerde artikelen