De 10 leukste productiviteits-podcasts

Het luisteren naar een podcast kan altijd tussendoor. In de auto of in de trein, tijdens het sporten of koken of vlak voor het slapengaan. Helemaal als je thuiswerkt, kan deze relatief nieuwe vorm van media een welkome afleiding zijn. Wist je bijvoorbeeld dat er ook veel inspirerende podcasts zijn die zijn gericht op het verbeteren van je productiviteit? KPN zet de tien leukste productiviteits-podcasts voor je op een rijtje.


1. Leef Je Mooiste Leven

Deze podcast van Michael Pilarczyk en Cindy Koeman gaat over persoonlijke ontwikkeling, geluk, geld, bewustzijn, levenskunst, innerlijke rust, mindfulness en succes. De podcast is al sinds 2016 actief en heeft meer dan 2,5 miljoen luisterbeurten op de teller staan.

Luister via Apple Podcasts

Luister via Spotify

Luister via YouTube

 

2. The Productivity Show

Deze Engelstalige podcast gaat over verschillende aspecten van de term ‘productiviteit’. Soms is er een gast aan het woord met handige inzichten en (levens)lessen, maar er worden bijvoorbeeld ook handige apps besproken die je productiviteit een boost geven. Met bijna 300 (!) afleveringen ben je hier wel even zoet mee.

Luister via Apple Podcasts

Luister via Stitcher

Luister via Overcast

Luister via Pocket Casts


3. Work in Progress

Work in Progress van work-life platform Intermediair.nl behandelt allerlei onderwerpen op en rond de werkvloer. Twee presentatoren bevragen steeds een expert of bijzondere gast. Onderwerpen variëren van een betere balans tussen werk en privéleven, salarisonderhandelingen tot het omgaan met narcistische bazen en meer productiviteit door kunst aan de muur.

Luister via Apple Podcasts

Luister via Spotify

Luister via Soundcloud


4. Werk & Leven

Presentatoren Anouck en Kelly noemen zichzelf ‘ervaringsdeskundigen in werk & leven’. Ze zijn naar eigen zeggen al jaren op zoek naar het mythische evenwicht tussen hun professionele ambities en het rijkgevulde leven dat ze daarbuiten willen leiden. De podcast is up to date en verschijnt bijna wekelijks.

Luister via Spotify

Luister via Apple Podcasts

Luister via Stitcher


5. Hoe Krijg Je Het Voor Elkaar?

In deze podcast gaat freelance ontwerper Reinier Ladan op onderzoek uit naar hoe mensen werken. Wat kunnen we leren van mensen die efficiënt te werk gaan en dingen snel en goed gedaan krijgen? Hoe zorg je ervoor dat je ‘ja’ zegt tegen de juiste dingen en daardoor ‘nee’ zegt tegen de rest? Een podcast met steeds weer handige, praktische tips waar we allemaal wat aan hebben.

Luister via Apple Podcasts

 

6. Beyond the To-Do List

Deze podcast is zeer specifiek en richt zich op timemanagement en planning. Iedere aflevering schuift een gast aan om te vertellen over zijn of haar expertise.

Luister via Apple Podcasts

Luister via Spotify

Luister via Overcast

Luister via Google Podcasts


7. Best of Both Worlds

In deze Engelstalige podcast praten Laura Vanderkam (auteur en moeder van vier) en Sarah Hart-Unger (psychologe, blogger en moeder van drie) wekelijks over het combineren van het moederschap met een drukke baan. De gespreksonderwerpen gaan over de balans tussen werk en privé, de ontwikkeling van een bedrijf, ouderschap, timemanagement, productiviteit en tijd maken voor jezelf. Zeer herkenbaar als je een drukke baan of bedrijf probeert te combineren met een gezin. Een van de meest recente afleveringen is zeer actueel: hoe blijf je productief als je thuiswerkt?

Luister via Apple Podcasts

Luister via Spotify

Luister via Stitcher


8. The 5 AM Miracle

Elke maandagochtend helpt Jeff Sanders je om al voor je ontbijt de baas over je eigen dag te worden. Hij geeft je de beste productiviteitstactieken om optimaal te presteren. Ontdekt hoe je vol enthousiasme uit bed kunt springen, krachtige levensgewoonten ontwikkelt en je belangrijkste doelen vol energie kunt behalen. The 5 AM Miracle is een praktische podcast voor zelfontwikkeling, met interviews met inspirerende schrijvers, sprekers en andere succesvolle mensen van over de hele wereld. Je leert alles over productiviteit, gezonde gewoonten en persoonlijke ontwikkeling.

Luister via Apple Podcasts

Luister via Stitcher


9. Mindful productivity

Sarah Steckler helpt je om mindful en productief met je leven en werk om te gaan. The Mindful Productivity Podcast leert je praktische mindfulness-toepassingen en productiviteitstechnieken die je in je dagelijkse route kun inpassen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer mindful leven, gewoontes, productieve vaardigheden, organiseren, een ondernemers-mindset en hoe je je levenslessen gebruikt om je doelen te bereiken.

Luister via Apple Podcasts

Luister via Spotify


10. The Productive Life 

Megan Minns is een Amerikaanse ondernemer. Ze deelt in haar podcast een persoonlijke blik op productief werken en geeft uiteenlopende tips. Haar focus ligt op productiviteit en zelfhulp. Ze heeft ook een YouTube-kanaal, maar als podcast zijn haar lessen een stuk praktischer.

Luister via Apple Podcasts

Luister via Spotify
Whitepaper 'Dit is de datadriven werkplek'

Ontdek in dit whitepaper alle nieuwe mogelijkheden van de moderne werkplek en hoe u gebruik kunt maken van de inzichten die een datadriven werkplek u verschaft.

Download

Gerelateerde artikelen