CYOD-strategie helpt ICT-bestedingen omlaag te brengen

Natuurlijk gunt u uw medewerkers alles. Mooie opleidingen, goede vooruitzichten en de beste devices om hun werk te kunnen doen. Als werkgever moet u alleen wel met meerdere belangen rekening houden. Complete keuzevrijheid jaagt u op veel te hoge kosten, vreest u. Toch is juist keuzevrijheid prijstechnisch een slimme optie – althans, als het gaat om de devices.

In vrijwel elk beroep en op elk niveau hebben medewerkers nu ICT-middelen nodig. Hoe veel en hoe intensief, dat verschilt natuurlijk enorm. De ene heeft zowel een laptop, tablet als een smartphone nodig om haar of zijn werk goed te kunnen doen, de ander alleen een tablet voor de registratie van data. De ene is digitaal vaardig genoeg om uit een groot aanbod devices precies de goede uit te kiezen en helemaal zelf in te richten, een ander heeft liefst een kant-en-klare laptop of smartphone.

Volop presteren

In grote organisaties zien we deze extremen terugkomen – en diverse varianten ertussenin. In een tijd dat u alle capaciteit in uw organisatie goed kunt gebruiken en u uw medewerkers wil faciliteren volop productief te zijn, is keuzevrijheid in devices en gebruik ervan niet langer een luxe. Om voor de volle 100% te kunnen presteren, is het belangrijk dat medewerkers zich ‘thuis’ voelen op hun device en goed met het aanbod – zowel de applicaties als het platform – uit de voeten kunnen.

Voorspelbare kosten

Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor een Choose Your Own Device-strategie. Met een veilig en afgebakend aanbod aan devices, applicaties en platformen, binnen een goed gecontroleerd ecosysteem, kunt u iedereen in uw organisaties wel voldoende keuzevrijheid bieden. Dat doet u door een handvol verschillende profielen in te zetten, die u baseert op de verschillende werkstijlen in uw organisatie. Zo blijft de keuzevrijheid voor u werkbaar, overzichtelijk en maakt u kosten voorspelbaar. 

Lage ontwikkel- en supportkosten

Dankzij die voorspelbare kosten pakt een CYOD-strategie meestal kostenefficiënter uit dan de traditionele aanpak. En daar komt nog een andere reden bij. Omdat in die traditionele aanpak de ICT-afdeling de devices ‘dicteerde’, komen er doorgaans forse supportkosten bij. Met CYOD kiezen mensen zelf voor een device dat past bij hun voorkeuren en niveau, waardoor supportkosten veel lager uitvallen. Voor veel bedrijven is dit een relatief hoge kostenpost, dus dat levert u meer voordeel op dan u denkt. En vergelijkt u CYOD met een Bring Your Own Device (BYOD)-aanpak, dan houdt u de ontwikkelkosten laag, omdat u nieuwe applicaties alleen hoeft te bouwen voor het platform of de platformen die u heeft geselecteerd. Bij elkaar opgeteld, is een integrale CYOD-oplossing dé prijsbewuste manier om uw medewerkers de beste devices te bieden. 

Aan de slag met CYOD

Een CYOD-oplossing van KPN is onderdeel is van de Modern Workplace. Platformonafhankelijk, en als een managed service. Alle keuze voor uw mensen dus, zonder gedoe en met voorspelbare kosten voor u.

Gerelateerde artikelen