Het verhaal achter de cyberaanval bij Hoppenbrouwers Techniek

Op een vrijdagmiddag in de zomer van 2021 werd Hoppenbrouwers Techniek getroffen door een cyberaanval. Bekijk de video waarin financieel directeur Marcel de Boer tijdens NLSecure[ID] vertelt hoe dit precies gebeurde en waar het bedrijf wel en geen invloed op had.

Wat is ransomware?

Bij een ransomware-aanval wordt schadelijke software, of malware, op computers geïnstalleerd. Daardoor worden de computers en alle bestanden die er op staan onbruikbaar gemaakt. Ransomware ‘gijzelt’ je data, vandaar de Nederlandse naam ‘gijzelsoftware’.




De complete ransomware gids

Hoe werkt een ransomware aanval? En waarom wil je ze liever voorkomen dan meemaken? Lees de tips in onze Ransomware gids.

Download



Ransomware
is het werk van cybercriminelen. Zij blokkeren of versleutelen je computers, bestanden en soms zelfs het hele netwerk, en geven deze pas weer vrij als je losgeld betaalt. Vaak moet betaald worden met cryptovaluta. De afgelopen jaren ging dit om een gemiddeld bedrag van €200.000.

Criminelen kunnen op heel veel verschillende manieren toegang krijgen tot je devices, software en netwerk. Daarna kunnen ze de ransomware installeren. Het is belangrijk dat je daarom zoveel mogelijk maatregelen neemt tegen ransomware.

Gerelateerde artikelen