Daarom is CloudNL de ideale soevereine cloud

In een soevereine cloud zijn kwetsbare data en applicaties extra goed beschermd. Toch is de ene soevereine cloud de andere niet. Zo is het gangbaar dat in een soevereine cloud data en applicaties in Europa blijven, vallend onder Europese richtlijnen. Met CloudNL, onze soevereine cloud, gaan we een stap verder. Bij ons blijft alles in Nederland. En dat levert je veel op.

Voor je kwetsbare en gevoelige data en applicaties wil je vertrouwen op een extra veilige omgeving. Of het nu om vertrouwelijke patiëntgegevens gaat of financiële data: met CloudNL voldoe je aan alle relevante wet- en regelgeving, ook de branchespecifieke, én reken je op betere bescherming dan in andere soevereine cloudomgevingen.  

Beste bescherming 

Die beste bescherming kunnen we je bieden omdat bij ons de data en applicaties niet alleen in Europa, maar zelfs in Nederland blijven. Zowel in geografische als in juridische zin, waardoor de strengere Nederlandse wet- en regelgeving van toepassing is. Dat betekent dat ook via sluipwegen er geen enkele druk op ons uitgeoefend kan worden: alleen jouw organisatie kan bij je data en applicaties. Niemand anders. Daarnaast hanteren wij de KPN Security Policy (KSP): een veiligheidsbeleid dat zo strikt is dat we ook staats- en overheidsdata met de hoogste veiligheidsclassificatie mogen onderbrengen. En daar profiteert iedereen van mee – ook onze klanten die gebruikmaken van CloudNL. 

Handig: audittrail 

Met CloudNL kun je bovendien een volledige audittrail aanbrengen. Daardoor weet je auditor, securityofficer of risicomanager precies waar je data zijn, door wie ze gebruikt zijn, of dat geoorloofd is en om welke reden. Deze rapportage kun je ook aan je toezichthouders tonen, zoals de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) of de Autoriteit Consument & Markt (ACM). 

Mét alle flexibiliteit van de publiccloud 

En terwijl je data en applicaties gegarandeerd van jou – en van je klanten – blijven, kun je wel samen met andere partijen publiccloudtools gebruiken. Voor gezamenlijke data-analyse, bijvoorbeeld. Dat kan dankzij de slimme encryptie die we op je data toepassen. Zo profiteer je wel van de innovatiekracht van toepassingen uit de publiccloud en ‘Big Tech’, zoals artificial intelligence of data-analyse, maar geef je geen enkel moment je data uit handen.

Daarom CloudNL

  • Nederlandse (privacy)wetgeving   

  • Branchespecifieke regelgeving voor bijvoorbeeld de zorg, overheid, financiën 

  • Strenge interne veiligheids- en continuïteitsnormen van KPN 

  • Regelmatige toetsing door onafhankelijke auditors 

  • Volledig beheerd door eigen medewerkers, data in Nederlandse datacenters   

  • 24/7 Nederlandstalige ondersteuning

Ontdek je mogelijkheden 

Wil je meer weten over de soevereine cloud en CloudNL? Lees dan onze whitepaper over de Soevereine Cloud

Gerelateerde artikelen