BYBORRE bij Vallen & Opstaan: op duurzame wijze de textielwereld veranderen

In de achtste en laatste aflevering van het vierde seizoen Vallen & Opstaan spreekt Vincent Reinders met Borre Akkersdijk van textiel-innovatiebedrijf BYBORRE. Hij vertelt ons hoe hij wordt afgewezen door Balenciaga, zijn boodschappen niet kan betalen en hoe hij uiteindelijk op duurzame wijze de textielwereld van binnenuit verandert.

Vallen & Opstaan seizoen 4 - afl. 8:

Borre Akkersdijk (BYBORRE)

BYBORRE is een textiel-innovatiebedrijf dat werkt voor de grootste merken van de wereld. Van Hugo Boss, Adidas tot BMW kloppen allemaal bij Borre aan voor duurzame materialen in prachtige breipatronen. De textielindustrie is wereldwijd verantwoordelijk voor 10% van onze totale CO2-uitstoot. Kinderarbeid en verspilling van grondstoffen zijn hier eerder norm dan uitzondering. Maar ByBorre brengt hier duurzame verandering in via een transparant productieproces dat voor iedereen toegankelijk is via een ontwerpplatform. Hier kunnen ontwerpers op gemakkelijke wijze allerlei ingewikkelde technieken toepassen om vervolgens hun textiel te laten maken van gerecycelde of andere duurzame stoffen via de innovatieve breimachines van BYBORRE.

In deze laatste aflevering van het vierde seizoen neemt Borre Akkersdijk ons mee in zijn verhaal van hoogte- en dieptepunten. Hoe hij afscheid nam van een luxe leven om vervolgens zijn boodschappen niet meer te kunnen betalen en waarom hij na elf succesvolle collecties de stekker uit zijn kledinglijn trekt. Benieuwd naar het hele verhaal? Beluister dan nu de nieuwste aflevering van Vallen & Opstaan.

Vallen & Opstaan Seizoen 4 - Afl. 8

Borre Akkersdijk (BYBORRE)

Over Podcastserie Vallen & Opstaan

Vallen & Opstaan is een podcastserie van KPN voor en door ondernemers en iedereen die is ge├»nteresseerd. Elke aflevering spreekt host Vincent Reinders met ondernemers van bekende en minder bekende bedrijven. Inspirerende oprichters en eindbazen die vertellen over hun successen, grootste fouten, hun winst en verlies, over vallen en weer opstaan.

Vorige seizoenen terugluisteren?

Gerelateerde artikelen