Brabantse Delta wil ‘van borrelen naar bruisen’

Waterschap Brabantse Delta heeft op 28 maart een innovatiedag georganiseerd met het thema ‘van Borrelen naar Bruisen’. Hiermee geeft Brabantse Delta een duidelijke boodschap af: het is hoog tijd voor innovatie bij de waterschappen.

KPN mocht als ICT-partner twee break-out sessies verzorgen op het gebied van Internet of Things (IoT). Door slim gebruik te maken van deze technologieën helpen we klanten met de kwaliteitsmonitoring en het geven van inzicht om alarmmeldingen te voorkomen of om proactief in te kunnen grijpen. Mogelijke concrete toepassingen in het veld op basis van LoRa zouden kunnen zijn: de slimme watermeter en het plaatsen van sensoren in dijken, sluizen en waterzuivering.

In de tweede sessie van KPN benadrukten we het belang van veiligheid voor waterschappen en waarom het belangrijk is voor waterschappen om ‘BIWA’-compliant te zijn. De BIWA, ofwel Baseline Informatiebeveiliging Waterschappen, is de informatiebeveiligingsstandaard die voor en met de waterschappen is ontwikkeld. Omdat waterschappen die willen innoveren in toenemende mate van ICT gebruikmaken, gaat ook cyber security een steeds grotere rol spelen. Voor waterschappen is het dus zaak om zowel letterlijk als figuurlijk het ‘lek in de dijk’ te voorkomen en ook proactief te monitoren en te acteren op mogelijke datalekken waar misbruik van gemaakt kan worden.

De eerste co-creatie sessie waarin KPN Brabantse Delta helpt om concrete toepassingen van IOT/LoRa te ontwikkelen, is reeds ingepland. Doel is om de effectiviteit en efficiëntie in het dagelijkse (veld)werk te verbeteren met behulp van ICT en innovatieve technologieën, en te ondersteunen in de transitie richting Smart Water.

Meer weten

Wilt u ook een innovatiesessie organiseren op basis van co-creatie? Neem dan via onderstaande button contact op met Nabil El Bousaksaki, accountmanager bij KPN:

Ik wil graag een innovatiesessie


Inspiratie opdoen?
Deze video geeft een goede indruk van de mogelijkheden van Internet of Things:

Gerelateerde artikelen