Wat is de beste VPN 2023?

Met VPN wordt jouw internetverkeer afgeschermd voor buitenstaanders. Er zijn veel aanbieders van VPN. Welke kies je?

Je hebt de knoop doorgehakt en wilt graag gaan internetten via een VPN verbinding. Het grote voordeel daarvan is dat je anoniem kunt internetten. Daarnaast ben je veel beter beveiligd tegen cybercrime. Het is daardoor ook aan te raden een VPN te gebruiken als je veel op locatie werkt. Een VPN is ook te gebruiken om een regio blokkade te omzeilen, bijvoorbeeld voor online streamingdiensten. Meer informatie over wat een VPN precies is en wat de voor en nadelen zijn lees je in dit artikel.

Gratis VPN of betaald?

Maar welke VPN aanbieder kies je nu? Er zijn gratis VPN aanbieders, maar onze voorkeur gaat toch uit naar een betaalde dienst. Gratis VPN aanbieders zijn vaak trager en hebben een limiet van bijvoorbeeld 10GB per maand.

De Consumentenbond heeft een checklist gemaakt waarop je nog meer kunt letten bij het selecteren van een VPN dienst. Let er in elk geval op dat de VPN dienst:
-Servers in Nederland heeft
-Uit een land komt waar de overheid niet meekijkt naar internetgebruik (denk aan landen als China, Rusland, Amerika, etc)
-Geen ongunstige privacyvoorwaarden heeft
-OpenVPN ondersteunt


Cyber Security Checklist

Wil jij weten hoe het met de security van jouw bedrijf gesteld is? Download de checklist en ontdek wat je (nog meer) kunt doen!

Download


Top 5 beste aanbieders VPN

We hebben een lijst van 5 goede VPN aanbieders samengesteld. Deze lijst kan je op weg helpen om een VPN dienst te kiezen, maar doe ook vooral je eigen onderzoek naar VPN aanbieders. Heb je vragen over VPN? Of wil je VPN op de zaak gebruiken? Neem dan contact op met onze MKB desk, zij helpen je graag op weg.

1. Express VPN

Door veel techjournalisten bestempeld als hun favoriete VPN dienst. ExpressVPN blinkt uit in snelheid en security en heeft zeer goede privacy voorwaarden.

2. Surfshark

Surfshark is een betaalbare VPN oplossing met veel extra mogelijkheden zoals split tunneling en multi-hop routing voor verhoogde online veiligheid. Helaas biedt Surfshark geen ondersteuning voor vaste IP-adressen.

3. NordVPN

Wereldwijd de meest populaire VPN-aanbieder van dit moment. Het is een zeer complete VPN-oplossing maar ook geschikt voor mensen die nog niet eerder via VPN hebben gewerkt. De veiligheid van NordVPN is hoog en met een prijs vanaf ongeveer $60 per jaar is het een zeer betaalbare VPN optie.

4. Private Internet Access

Met meer dan 30.000 servers in 78 landen is Private Internet Access (PIA) een van de grootste namen in de VPN markt. De dienst is snel, veilig en betrouwbaar. Daarnaast is het al te gebruiken vanaf $40 per jaar en daarmee één van de voordeligste opties in deze lijst. Extra mogelijkheden zoals vaste IP-adressen zijn mogelijk tegen een meerprijs.

5. ProtonVPN

ProtonVPN biedt naast een betaalde VPN-dienst ook ProtonVPN Free. Deze is gratis maar heeft daardoor wel gelimiteerde mogelijkheden.

KPN VPN

Ook KPN biedt een eigen VPN oplossing voor grote organisaties en MKB bedrijven. Wil je meer weten over KPN VPN? Neem dan contact op met onze MKB-desk of grootzakelijk adviseurs.

Gerelateerde artikelen