De beste TED Talks voor ondernemers

Binnenkort lekker op vakantie? Neem je oordoppen mee en luister aan het zwembad eens een TED Talk. Wedden dat je weer volop inspiratie thuis komt?

Op het YouTube kanaal van TED vind je regelmatig inspirerende nieuwe talks van ondernemers, wetenschappers en artiesten. Maar wat zijn nu de meest inspirerende, actuele en beste TED Talks voor ondernemers? Een greep uit onze persoonlijke favorieten.  

Lilly Singh: “A seat at the table” isn’t the solution for gender equity 

Actrice, comédienne en talkshowhost Lilly Singh legt in deze bevlogen talk uit wat je kan doen voor meer gelijkheid in de maatschappij en waarom dat belangrijk is. Een discussie die al langere tijd en op meerdere platformen gevoerd wordt, maar door Singh goed wordt teruggebracht naar echte voorbeelden en concrete oplossingen.  

Julian Treasure: How to speak so that people want to listen 

Moet je voor je bedrijf of start-up vaak presentaties geven? Goed presenteren is een kunst. Hoe beter je je verhaal opbouwt, hoe meer je je publiek voor je wint. In deze TED Talk legt Julian Treasure uit hoe je met behulp van je stemgebruik automatisch de aandacht afdwingt.  

Angela Lee Duckworth: Grit, the power of passion and perseverance 

Toen Angela Lee Duckworth na een succesvolle carrière als consultant de overstap maakte naar het onderwijs, kwam ze al snel tot de conclusie dat IQ of intelligentie geen garantie is op succes. De meeste succesvolle ondernemers weten dat natuurlijk al lang. Het is de passie, of ‘grit’, die je drijft. In deze TED Talk legt Duckworth uit wat ‘grit’ precies is, en hoe je het bij jezelf of anderen herkent.  


Unlimited ondernemen
Vanaf 24,43 /mnd excl. btw

Met onze Zakelijk Unlimited Data abonnementen kun je zorgeloos en onbeperkt internetten op je mobiel.


Adam Grant: The surprising habits of original thinkers 

Hoe kwamen mensen als Steve Jobs, Elon Musk, Beethoven en Mozart op hun meest geweldige ideeën? Psycholoog Adam Grant doet al jarenlang onderzoek naar zogenaamde ‘originele denkers’ en analyseert hun gedragspatroon. Wat blijkt? Succesvolle ondernemers hebben vaak een aantal kenmerken gemeen. Zo ligt hun productiviteit hoog en zijn ze niet bang om veel en vaak fouten te maken. “Je hebt heel veel slechte ideeën nodig om tot een paar hele goede te komen” aldus Grant. Bekijk deze TED Talk.  

Celeste Headlee: 10 ways to have a better conversation 

Geef je als ondernemer leiding aan een team van mensen? Dan is goede communicatie één van de belangrijkste eigenschappen om te hebben. Is praten met anderen niet direct je sterkste kant? In deze TED Talk van Celeste Headlee krijg je 10 praktische tips om beter te communiceren. Met eerlijke, heldere en korte maar krachtige gesprekken pak jij het straks beter aan als leidinggevende.  

Matt Walker: Sleep is your superpower 

Er is haast geen ondernemer die het niet heeft meegemaakt: de hele nacht doorhalen om die ene klus af te krijgen. Toch is slaap juist enorm belangrijk als je wil slagen als ondernemer. Slaapwetenschapper Matt Walker durft zelfs te stellen dat slaap jouw superkracht is. Leer in deze TED Talk waarom je slaap zo hard nodig hebt en hoe het ervoor zorgt dat jij nog beter wordt in je werk. 

Wendy Suzuki: The brain-changing benefits of exercise 

Nou vooruit, in hetzelfde rijtje als genoeg slaap hoort natuurlijk ook genoeg beweging. En natuurlijk, je weet wel dat sporten goed voor je is. Maar die stap (terug) naar de sportschool is toch behoorlijk groot. Ben je op zoek naar dat extra beetje motivatie dat jou over de streep trekt? In deze TED Talk van Wendy Suzuki leer je in 13 minuten wat sporten doet voor je humeur, je geheugen en je brein.  

Laura Vanderkam: How to gain control of your free time 

Er zitten 168 uren in een week. Hoeveel daarvan ben jij aan het werk of lig je in bed? En wat doe je met de uren die overblijven? Vrije tijd is belangrijk, juist als je ondernemer bent en nooit stil staat. Laura Vanderkam is timemanagement expert en legt in deze TED Talk uit dat we het belang van onze wekelijkse verplichtingen drastisch overschatten terwijl we veel te weinig tijd aan onszelf te besteden. Steuntje in de rug en praktische tips nodig om het na de zomer anders aan te pakken? Bekijk dan deze inspirerende TED Talk.  

Jia Jiang: What I learned from 100 days of rejection 

Ondernemen is ook vaak de deksel op je neus krijgen. Een klus die niet doorgaat, een verplichte sluiting of een factuur die maar niet betaald wordt. Het zit soms mee maar helaas ook heel vaak tegen. Toch kun je uit die tegenslagen wijze lessen trekken. Jia Jiang daagde zichzelf uit om 100 dagen achter elkaar met afwijzing om te gaan. In deze TED Talk vertelt hij de belangrijkste lessen die hij daarvan leerde.   

Bill Gross: The single biggest reason whi start-ups succeed 

Waarom wordt de ene start-up een weergaloos succes en komen honderden anderen nooit van de grond? Bill Gross ging op onderzoek uit en vertelt in deze TED Talk zijn bevindingen. Hij ontwikkelde een rekenmodel waarbij hij bedrijven punten geeft op basis van de 5 randvoorwaarden voor succes. Wat blijkt? Niet de hoeveelheid geld maar de juiste timing is het allerbelangrijkst als je jouw bedrijf tot een succes wil maken. 

Meer TED-Talks kijken? Bezoek het YouTube kanaal van TED.  

Gerelateerde artikelen