ArenA en KPN testen 5G bij mobiel betalen

KPN en Johan Cruijff ArenA hebben in het stadion een succesvolle 5G test gedaan rondom het betalingsverkeer met mobiele pin terminals. Door de inzet van 5G technologie voor de afhandelingen van het betaalverkeer zijn de bezoekers van Johan Cruijff ArenA bij de mobiele pin terminals sneller aan de beurt en is er een betere doorstroom.

Voor de Johan Cruijff ArenA is het van groot belang dat de verbinding voor het afhandelden van pinbetalingen stabiel en betrouwbaar is. Sinds enige jaren is de Johan Cruijff ArenA een pin/card-only stadion en dat vraagt om een uiterst betrouwbaar netwerk om alle betalingen snel, betrouwbaar en veilig af te handelen voor alle bezoekers van het stadion.

Tegenwoordig is steeds meer bandbreedte nodig voor al het verkeer dat we met zijn allen streamen zoals het maken en delen van foto’s en  video’s. Daarom is er meer capaciteit in het netwerk nodig. De Johan Cruijff ArenA wil haar bezoekers de beste beleving in en om het stadion bieden. Daarom doen het stadion en KPN verschillende testen met 5G-technologie om oplossingen voor het beste netwerk in de ArenA te kunnen bieden.

Meer weten

Technology book

Kom alles te weten over de laatste tech-trends die uw bedrijf en de samenleving veranderen. Download gratis het Technology Book van KPN

Download

Gerelateerde artikelen