Amsterdam, ArenA en KPN testen toegevoegde waarde 5G voor stad- en eventlocaties

Sinds 2018 testen Gemeente Amsterdam, de Johan Cruijff ArenA en KPN samen in het 5G Fieldlab Amsterdam de toegevoegde waarde van 5G voor Amsterdammers, eventbezoekers en de consument. In en om de ArenA wordt in allerlei pilots onderzocht hoe 5G de veiligheid, gemak en beleving van burgers en bezoekers kan vergroten. Van crowd control met 5G tot AR gaming bij een event.

De ArenA en omgeving is een kleine stad op zich en daarom de ideale locatie om 5G en andere innovatieve systemen te testen. Om ook andere organisaties te inspireren, is in de ArenA een 5G Experience ruimte geopend. Daar zijn een aantal pilots te zien zoals de 5G bodycam, Augmented Reality Gaming met 5G en VOGO, een app waarmee wedstrijdbeelden real time kunnen worden bekeken. Amsterdam, de ArenA en KPN zetten de samenwerking rond 5G voort: zo gaan ze onderzoeken hoe Zuidoost meer kan profiteren van 5G en bijbehorende innovaties.

Voorbeelden 5G Fieldlab Amsterdam pilots

In het 5G Fieldlab Amsterdam is onder andere getest hoe 5G bodycams op plekken met veel publiek veiliger kunnen maken. Onderzoek wijst uit dat zo sneller passende hulp of assistentie geboden kan worden. Het geeft een completer beeld van de situatie ter plaatse en draagt bij aan de veiligheid van medewerkers en bezoekers.

Ook het betalingsverkeer met mobiele pin terminals met 5G is onderzocht. Door de inzet van 5G technologie voor de afhandelingen van het betaalverkeer zijn ArenA-bezoekers bij de mobiele pin terminals sneller aan de beurt en is er een betere doorstroom.

Meer weten over innoveren met 5G? Download ons gratis e-book: De kracht van verbinding.

Gerelateerde artikelen