Alert Online: alles wat u moet weten over cybergevaren

Staatssecretaris Dijkhof heeft onlangs zijn zorgen geuit over de online veiligheid van Nederland. Digitale veiligheid is in zijn ogen een randvoorwaarde voor het veilig functioneren van onze samenleving. Het is cruciaal voor het vertrouwen in de economie. Hoe bewust ben u van uw risico’s online?

Alert Online geeft jaarlijks uitgebreide aandacht aan de gevaren van cybersecurity. Het gezamenlijke initiatief van overheid, bedrijfsleven en wetenschap wil daarnaast ook met constructieve oplossingen komen. Dat kan alleen door het delen van kennis. KPN is dit jaar opnieuw hoofdpartner van Alert Online. De officiële opening wordt dit jaar verricht door de staatsecretaris bij KPN. In de week van 10 oktober geeft KPN CISO u een kijkje in de toekomst met een drietal zeer interessante seminars over opkomende technologieën.

1. Internet of Things

De manier waarop we apparaten en sensoren met het internet verbinden, is onveilig. We hebben te maken met talloze kwetsbaarheden en designfouten. In september 2016 vond de tot nu toe grootste DDoS aanval ooit plaats. Kwaadwillende hebben IoT devices zoals camera’s en sensoren overgenomen en hebben daarmee grote hoeveelheden data verstuurd en websites plat gelegd.

IoT biedt enorm veel kansen, maar wat is er nodig om IoT veiliger te maken? Lees meer over IoT Security op onze website.


2. Threat Intelligence

Hoe krijg je zicht op wat er speelt in je bedrijfsnetwerk en welke cyber dreigingen er op de loer liggen? Wil je bedreigingen vanuit het internet een stapje voor zijn, kom je snel terecht bij de term Threat Intelligence (TI). Welke data heb je nodig, en hoe wordt die verzameld? Hoe vertaal je deze informatie voorsprong naar de juiste stappen?

Dit seminar vind plaats op dinsdag 11 oktober en start om 13.00 uur.

3. Quantum Computing

De EU heeft Quantum Computing benoemd tot een top prioriteit. De verwachte impact van Quantum Computing op onze samenleving en informatie beveiliging is groot. Quantum Computing staat nog in de kinderschoenen, maar de eerste stappen hierin worden al gezet. Zo hebben Google en Nasa een testopstelling staan. Ook Intel heeft op dit gebied een samenwerking gesloten met TU Delft.

Op donderdag 13 oktober vanaf 12.30 uur legt KPN u uit hoe deze nieuwe wereld er uitziet en welke maatregelen u moet nemen.

Programma

12:30 Registratie, koffie en thee

13:00 Opening door Joost Farwerck (KPN) en Chris van ‘t Hof

13:15 Keynote – Michel van Eeten – TU Delft

14:00 Keynote – Edwin van Andel – Zerocopter

15:00 Paneldiscussie met:

  • Nelly Ghaoui – Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
  • Ben Kokx – Philips
  • Erik Schrijvers – Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid
  • Edwin van Andel – Zerocopter
  • Yvo Verschoor - Consumentenbond


Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor een of meerdere seminars, bij KPN te Maanplein 55, Den Haag, gebouw TP5, Serre? Stuur dan een e-mail naar alertonline@kpn.com o.v.v. welk(e) seminar(s) u zich wilt aanmelden. Deelname is gratis. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij en schrijf u in. Alle seminars zijn in het Engels.

Direct aanmelden

Bekijk de live stream

Kun je niet fysiek bij de seminar aanwezig zijn, volg dan hier de live stream op dinsdag 11 oktober vanaf 13:00.

Gerelateerde artikelen