Top 5 aftrekposten voor ondernemers

Het is weer de tijd van het jaar waarin veel ondernemers en zzp’ers hun belastingaangifte gaan doen. Waar moet je op letten en welke aftrekposten moet je zeker niet vergeten?

Als ondernemer wil je waar voor je geld krijgen en daarom is het slim om te weten welke aftrekposten er beschikbaar zijn bij de belasting. Hieronder vind je vijf handige aftrekposten waarmee je geld kunt besparen en je belastingaanslag kunt verlagen.

1. Zakelijke uitgaven

Je kunt de kosten die je maakt voor je bedrijf, zoals kantoorbenodigdheden, reiskosten, telefoonkosten en bepaalde bedrijfsonderhoudskosten, aftrekken van je inkomen. Het is belangrijk om goede administratie bij te houden om aan te kunnen tonen wat je zakelijke uitgaven zijn.

2. Opleidingskosten

Als ondernemer is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en vaardigheden binnen je vakgebied. Je kunt de kosten voor opleidingen, cursussen, congressen maar ook vakliteratuur, boeken of abonnementen die je afneemt om je bedrijf te verbeteren, aftrekken van je inkomen.


eBook: 100 Websites voor ondernemers

Beter (samen)werken met 100 handige websites en clouddiensten voor ondernemers.

Download


3. Investeringen

Als je vorig jaar geld hebt uitgegeven aan de aanschaf van nieuwe apparatuur, hardware, onderhoud of het uitbreiden van je bedrijf, kun je deze investeringen aftrekken van je inkomen.

4. Verzekeringen

Veel ondernemers hebben verzekeringen nodig om zich te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen. Je kunt de premies voor zakelijke verzekeringen, zoals aansprakelijkheidsverzekeringen en bedrijfsschadeverzekeringen, aftrekken van je inkomen.


eBook: Beste apps voor ondernemers

Ontdek welke apps écht handig zijn bij het succesvol maken van jouw bedrijf.

Download


5. Mobiele telefonie en internet

Je mobiele-, TV-, en internet abonnement thuis of op kantoor behoren ook tot je zakelijke kosten als je regelmatig vanaf deze plek werkt. Bij KPN Zakelijk is het mogelijk deze allemaal op 1 zakelijk btw-factuur te zetten. Ook de mobiele abonnementen van je huisgenoten en streamingdiensten zoals Spotify en Netflix. Ontdek hier de voordelen van een Zakelijk Abonnement.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en voorwaarden die gelden voor deze aftrekposten. Raadpleeg altijd een fiscaal expert of accountant als je twijfelt over welke aftrekposten voor jouw bedrijf van toepassing zijn en hoe je deze correct kunt aanvragen.

Gerelateerde artikelen