Deze 5 startups en scale-ups moet je in 2024 in de gaten houden

Welke jonge ondernemingen maken in 2024 het verschil als het gaat om AI, connectiviteit, IoT en medewerkerstevredenheid? Deze vijf inspirerende voorbeelden zijn de moeite waard om te (blijven) volgen.

Closure (2017)

Wat doen jullie?

Founder Graciëlla van Vliet: “Closure biedt SaaS-oplossingen voor de customer care-industrie. We zijn vooral bekend vanwege onze gespecialiseerde oplossing voor nabestaandensupport. Nabestaanden, organisaties en uitvaartondernemers kunnen overlijdens bij ons rapporteren, waarna wij bijvoorbeeld het opzeggen van abonnementen of andere administratieve zaken kunnen afhandelen. Daarnaast bieden we ook andere oplossingen, zoals Jochem.ai, een customer service-assistent gericht op het verrijken van bedrijfskennis en het optimaliseren van de operatie door middel van een hybride samenwerking tussen mens en AI.”

Wat maakt jullie bedrijf uniek?

“We zijn marktleider in Nederland op het gebied van nabestaandensupport. We zien groeimogelijkheden en zijn goed in staat om andere klantenservice-oplossingen te ontwikkelen op basis van AI, dankzij onze uitgebreide kennis en ervaring.”

Welke belangrijke uitdagingen verwachten jullie in 2024?

“Onze ambitie is om breder toepasbare Customer Care-oplossingen te introduceren, zoals Jochem.ai. Conversational AI is hot and happening, en wij geloven dat we dat stapje extra kunnen bieden aan onze klanten.”


eBook: Beste apps voor ondernemers

Ontdek welke apps écht handig zijn bij het succesvol maken van jouw bedrijf.

Download


Miggy (2017)

Wat doen jullie?

Founder Mike van der Ark: “We bieden volledige oplossingen voor het Internet of Things (IoT), waaronder sensoren, geavanceerde connectiviteitsoplossingen en een krachtig platform. Onze maatwerkoplossingen stellen organisaties in staat om naadloos verbonden te zijn, gegevens te benutten en innovatie te stimuleren binnen de boeiende wereld van IoT.”

Wat maakt jullie bedrijf uniek?

“We onderscheiden ons door het perspectief van klanten in onze oplossingen op te nemen. Dit voorkomt hoge innovatiekosten per klant en stimuleert een gezamenlijke groei in het gezamenlijke ecosysteem van de klant en van onszelf.”

Wat was de grootste prestatie die jullie in 2023 hebben bereikt?

“Dat wij als een van de eerste bedrijven gekoppeld worden aan het KPN-platform, waardoor alle KPN-resellers onze producten kunnen inkopen bij KPN.”

Welke belangrijke ontwikkelingen verwachten jullie voor Miggy in 2024?

“We willen onze IoT-oplossingen verder verfijnen, ons ecosysteem van partnerschappen uitbreiden en blijven inspelen op de veranderende behoeften van onze klanten.”


Veilig online op vakantie

Laat je niet hacken met deze 5 maatregelen!

Download


Media Hologram (2018)

Wat doen jullie?

Founder en mede-eigenaar Amy Hanemaaijer: “Wij bieden holografische oplossingen en mogelijkheden voor bedrijven.”

Wat maakt jullie bedrijf innovatief?

“Wij hebben een nieuw, uniek product ontwikkeld: de AI-hologrammen Lexie en Chaty. Lexie is een onderwijsassistent en Chaty is een virtuele host in KPN-winkels.”

Wat was de grootste stap die jullie in 2023 genomen hebben?

“Het lanceren van Lexie en Chaty.”

Welke belangrijke uitdagingen gaan jullie aan in 2024?

“Wij willen in 2024 met Lexie de uitval van lesuren reduceren met minimaal 50%. Daarnaast gaat Chaty in het KPN-concept zijn intrede maken om zo een unieke klantervaring te bieden die bijdraagt aan de KPN-experience.”

Sensara (2013)

Wat bieden jullie?

CEO Rutger Wichers: “Een softwareplatform om de kwaliteit van de ouderenzorg hoog te houden en het werkplezier van zorgmedewerkers te verhogen. Dit doen we door in elke woonsituatie duidelijk inzicht te bieden in hoe het met een oudere gaat, juist wanneer er niemand aanwezig is. Dit gebeurt onder meer door privacyvriendelijke warmte-, deur- en bedsensoren. De data wordt verrijkt door AI en slimme algoritmes.”

Wat maakt jullie bedrijf uniek?

“Wij zijn de enige partij in de ouderenzorg die één platform levert waarop elke technologie beschikbaar is in elke woonsituatie, met 100% gegarandeerde privacy.”

Wat was de grootste stap die jullie in 2023 genomen hebben?

“De volledige overstap naar één solide, plug-and-play-cloudoplossing, geschikt voor iedereen in de ouderenzorg. Met fenomenaal positieve klantreacties!”

Welke belangrijke uitdagingen liggen er in 2024?

“Ouderen in de langdurige thuiszorg moeten gegarandeerd 24/7 toezicht krijgen. Dat is wettelijk verplicht voor elke zorgbestuurder en zal voor een enorme toename in het gebruik van Sensara Leefstijlmonitoring leiden. We werken met man en macht om daarop voorbereid te zijn.”


eBook: Gehackt!

Wat moet je doen bij hacks, phishing, ransomware of andere cybercrime? Wees voorbereid met ons eBook.

Download


Fectar (2018)

Wat doen jullie?

CEO en founder Eugène Kuipers: “We maken Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en Mixed Reality (XR) toegankelijk voor een breed publiek. In onze gebruiksvriendelijke omgeving kunnen individuen, bedrijven en scholen zonder technische kennis VR-, AR- en XR-ervaringen creëren en delen.”

Wat maakt jullie bedrijf uniek?

“Onze kracht ligt in de eenvoud en toegankelijkheid van ons platform. We doorbreken technische barrières, waardoor iedereen meeslepende content kan creëren. Dit democratische aspect, onze innovatiekracht en de mogelijkheid tot AI-integratie voor het verrijken van informatie maken ons uniek in de markt.”

Wat was de grootste mijlpaal die jullie in 2023 hebben bereikt?

“De uitbreiding van onze gebruikersbasis tot bijna 7 miljoen downloads wereldwijd. Verder zijn we trots op onze toepassing voor Oekraïense kinderen die met Augmented Reality op een smartphone voorlichting krijgen over de gevaren van mijnen en niet-ontplofte munitie.”

Welke belangrijke doelen hebben jullie in 2024?

“Voor 2024 ligt onze focus op Mixed Reality, ook wel Spatial Computing, en op het uitbreiden van onze internationale aanwezigheid. We zien daarbij mooie mogelijkheden in combinatie met 5G. Want dat is rocket fuel voor Spatial Computing. De mogelijkheden van zero latency, cloud computing en cloud rendering gaan heel nieuwe businesscases mogelijk maken. Ons uiteindelijke doel is om een nog grotere impact te maken in de manier waarop mensen leren, werken en communiceren.”

Gerelateerde artikelen