De 3 redenen om voor cloudcommunicatie te kiezen

Bereikbaarheid en communicatie is cruciaal voor organisaties. Klanten, patiënten, collega’s, inwoners of leveranciers: ze zoeken contact en verbinding op allerlei momenten, 24/7. Om advies te vragen, om thuis zorg te ontvangen, om extra informatie in te winnen of om een ingewikkeld overleg nog even voor te bespreken. Wil je al die verschillende behoeftes goed faciliteren, dan is een cloudcommunicatieplatform hét antwoord.

1. Om beter samen te werken: cloudcommunicatie helpt de ‘wandelgangen’

Flexibele en veilige communicatiediensten vanuit de cloud zijn al langer in opmars, ook voor de samenwerking binnen organisaties. De populariteit van het hybride werken heeft de platforms een extra zet gegeven. Met moderne communicatiediensten als cloudtelefonie, videomeetings en veilige messaging kunnen organisaties blijven innoveren en zich ontwikkelen. Bovendien helpt het om de cohesie in de organisatie, de verbinding tussen medewerkers, te bewaren. Want hoeveel voordelen hybride werken ook heeft – denk aan tevreden en productieve medewerkers – het heeft ook een potentieel nadeel. Het kán het sociale contact doen afnemen.

Cloudcommunicatie helpt dat te voorkomen. Vanuit de cloud kun je namelijk op een samenhangende manier via een platform diverse communicatiekanalen aanbieden. Je medewerkers kunnen elkaar makkelijk, laagdrempelig en veilig opzoeken, via het kanaal dat op dat moment het beste uitkomt. De formele en informele contactmomenten, de ‘wandelgangen’, blijven zo in stand, wat voor innovatie en ontwikkeling van elke organisatie onmisbaar is.

 

2. Om de klantbeleving te verbeteren: platform groeit van kostenpost naar kans

Flexibele communicatie is essentieel voor organisaties. Daardoor verandert een cloudcommunicatieplatform van een kostenpost in een kans. Sterker nog: het wordt een voorwaarde om te ondernemen. Om goede dienstverlening te kunnen (blijven) bieden aan klanten, cliënten, inwoners en andere relaties. Je wilt toe naar een organisatie die in staat is razendsnel te reageren.

En dat is belangrijk, want klantwensen veranderen snel. Zo snel, dat organisaties steeds minder op de efficiëntie van klantbediening focussen en meer op het resultaat. Wat weten je teams samen voor klanten te realiseren? In die veranderende focus accepteren medewerkers – net als klanten eerder al – geen silo’s meer. Geen van-het-kastje-naar-de-muur dus, geen grenzen tussen afdelingen of specialismes. Want dat eilanddenken remt de teamproductiviteit. Een cloudcommunicatieplatform stelt je in staat de grenzen af te breken en op een samenhangende manier al je klanten te bedienen.


Al je communicatie in de cloud

In Cloud Communications van KPN vind je alle elementen van een moderne communicatieoplossing. Meer weten?

Download


3. Om sneller te schakelen: je bereikbaarheid en communicatie goed geregeld

Om als organisatie nu te excelleren, moet je snel en soepel kunnen reageren op veranderende markt-, medewerkers- én klantbehoeftes. Of het nu gaat om communicatiekanalen die vloeiend in elkaar overlopen of om bereikbaarheid die goed geregeld is – ook buiten kantoor- of openingstijden – je organisatie rekent op continue beschikbaarheid.

Door die veranderende eisen en de lat die steeds hoger wordt gelegd, verdwijnen de traditionele grenzen tussen Facilitair en ICT snel: technologie voor bereikbaarheid (telefonie, vast en mobiel) en samenwerking (Unified Communications) smelten ineen op de nieuwe cloudplatforms. Deze platforms ontwikkelen zich bovendien tot integrale communicatie- en samenwerkingsplatforms. Zo helpen ze je om de groeiende behoefte aan continue bereikbaarheid en contact te beantwoorden én goed te regelen.

 

Meer weten

Wil je meer weten over een communicatieplatform in de cloud? Download dan onze whitepaper Al je communicatie in de cloud. 

Gerelateerde artikelen