
“We zijn meer dan alleen een connectiviteitsleverancier,” vertelt directeur Robert Wolthuis. “We verzorgen complete werkplekken voor midmarket bedrijven met vaak een serieuze omvang.”
Beveiligingsincidenten laten zich niet inplannen tijdens kantooruren. Dat betekent dat je als ICT-dienstverlener 24 uur per dag paraat moet kunnen zijn, meent NDI-directeur Robert Wolthuis. “Niet lang geleden hadden we een security incident waarbij mensen tot kwart voor drie 's nachts aan het werk waren,” schetst mededirecteur Stephan Derksen. “Maar er bleven ook collega's die niet direct betrokken waren, gewoon omdat ze vonden dat je dit samen doet.” Het typeert de cultuur van de ICT-dienstverlener, waar klantgerichtheid en teamspirit voorop staan.
Gouden formule
De combinatie van het vertrouwde, bijna familieachtige karakter van NDI en professionaliteit is volgens zowel Wolthuis als Derksen een gouden formule. “We zijn professioneel en zakelijk, maar halen niets weg van dat persoonlijke gevoel,” legt Wolthuis uit. “We zitten bijvoorbeeld kort op de bal bij klantvragen. Een klant moet binnen een kwartier geholpen worden. Zo’n proactieve manier van dingen aanpakken werkt heel goed. Als je merkt hoe positief onze klanten daarop reageren, maakt dat het werk er ook voor ons nog eens leuker op.”
Persoonlijk contact als succesfactor
In een tijd waarin ICT steeds complexer wordt, onderscheidt NDI zich door een persoonlijke aanpak. “Je maakt het verschil niet meer met alleen de technologie”, legt Derksen uit. “De Microsoft-suite is bijvoorbeeld compleet gestandaardiseerd. Het gaat erom hoe je omgaat met de mens achter een ticket. Een ticket is veel meer dan een nummer, maar een medewerker, een mens met een probleem die je echt kunt helpen.”
Deze benadering werpt zijn vruchten af, zeggen zowel Stephan als Robert. De directeuren stippen een recente case bij een woningcorporatie aan. “Ze hadden een acuut security-probleem,” vertelt Derksen. “Door onze snelle respons en de manier waarop we dat samen met onze security-partner hebben opgelost, waren ze zo onder de indruk dat ze nu een vaste klant zijn. Ze delen hun positieve ervaring zelfs actief met andere woningcorporaties.”
Webinar: 'Leer alles over Teams en Copilot'
Copilot is de revolutionaire AI-assistent die je helpt efficiënter te werken. Microsoft Teams is dé samenwerkingstool die teams verbindt. Maar wat als je deze twee krachtige tools combineert? Dan werk je niet alleen slimmer, maar ook sneller! Ontdek hoe in dit webinar!

Webinar: 'Leer alles over Teams en Copilot'
Copilot is de revolutionaire AI-assistent die je helpt efficiënter te werken. Microsoft Teams is dé samenwerkingstool die teams verbindt. Maar wat als je deze twee krachtige tools combineert? Dan werk je niet alleen slimmer, maar ook sneller! Ontdek hoe in dit webinar!
Strategische partnership met KPN
Derksen neemt bewust het woord ‘partner’ in de mond. Ook de samenwerking met KPN zien de directeuren van NDI als een echt partnership die van grote waarde is. “KPN neemt het begrip partnership serieus,” benadrukt Wolthuis. “Dat zie je terug in gezamenlijke events, inspiratiesessies en specialisten die bij ons langskomen om het team bij te praten over de laatste ontwikkelingen, bijvoorbeeld op AI-gebied.”
Die nauwe samenwerking komt ook tot uiting in het brede dienstenpakket dat NDI kan aanbieden. “Voor de hele suite aan producten - van connectiviteit en telefonie tot managed services - werken we samen met KPN,” vertelt Derksen. “Dat helpt enorm als je samen kansen wilt spotten en meer cross-selling wilt doen. Soms kom je binnen via telefonie, en later volgt een gesprek over managed services.”
“We zijn samen gewoon sterker naar de klant toe dan dat we dat individueel zijn,” voegt Wolthuis toe over de partnership. “KPN heeft dat ook gezien: met mid-market partners als NDI zijn ze succesvoller dan wanneer ze het alleen doen.”
Doorlopend in gesprek
Volgens Derksen en Wolthuis is de ICT-wereld volop in beweging. “Security wordt een steeds belangrijker thema en is vaak de aanleiding voor het eerste gesprek,” zegt Derksen.
“Ook AI heeft natuurlijk een enorme vlucht genomen. Maar je kunt AI niet zomaar aanzetten zonder goede documentclassificatie en rechtenstructuur. Daarom kijken we samen met klanten naar hun roadmap: wat is je ambitie, hoe komen we daar en hoe kunnen bepaalde producten of diensten je daarin helpen?”

Kijken naar kansen
Volgens Derksen vind je het antwoord op dit soort vragen alleen als je intensief met klanten in gesprek gaat. “Dat soort gesprekken moet je vooruit plannen”, meent Derksen.
“Daarmee bedoel ik dat je niet pas in gesprek gaat als zich een probleem voordoet, maar al doorlopend moet kijken naar kansen en mogelijkheden. Waar vroeger misschien alleen met de IT-manager of facilitair beheerder werd gesproken, zitten we nu met zoveel mogelijk verschillende mensen in een bedrijf aan tafel van de directie tot eindgebruiker.”
Klanten verder helpen
De rol van Managed Service Providers verandert in dit soort gesprekken, zien de directeuren van NDI. “We merken dat klanten steeds meer verwachten dat je een gezamenlijke agenda hebt,” legt Derksen uit.
“En dat juichen we alleen maar toe. Je moet vooruitkijken: wat gebeurt er in hun bedrijf, in ons bedrijf, maar ook in de markt en in de wereld van technologie? Het gaat erom dat je technologie goed en productief inzet, zonder dat het een puur technisch gesprek wordt. Maar we kijken juist over de hele as van het bedrijf en bekijken hoe we met onze expertise de business van onze klanten verder kunnen helpen.”