Contractovername mobiele diensten

Mobiele Telefonie en Mobiel Internet

Een zakelijke contractovername voor Mobiele Telefonie of Mobiel Internet regelt u eenvoudig en snel binnen 6 stappen. Bij een contractovername van Mobiele diensten neemt de nieuwe contractant de resterende contractduur van de huidige contractant over.

Wij helpen u graag stap voor stap verder, zodat wij de contractovername zo snel mogelijk voor u kunnen verwerken. Lees daarom de informatie op deze pagina goed, zodat u geen stappen mist bij het aanvragen van een contractovername.

Wilt u een contractovername doen van 10 of meer aansluitadressen? Dan nemen we graag extra de tijd om ervoor te zorgen dat de overname probleemloos wordt verwerkt en doorgevoerd. Neem daarom contact op met uw vaste contactpersoon binnen KPN.

U kunt als particulier per 1 mei geen Zakelijk Mobiele producten meer bestellen in verband met de nieuwe consumenten wetgeving. Hierdoor kan een medewerker die het bedrijf verlaat geen contractovername doen, maar dient u een nieuw KPN Mobiel abonnement af te sluiten met (eventueel) nummerbehoud. Wij kunnen het Zakelijke product niet overnemen, maar uw (zakelijke) nummer wel. Hebt u nog vragen? Onze Klantenservice helpt u graag.

Regel snel en eenvoudig een contractovername voor zakelijke mobiele diensten

Hebt u de volgende informatie voor ons?

Om u contractovername voor mobiele diensten aan te vragen hebben wij bepaalde persoonlijke gegevens van u en de nieuwe contractant nodig. Nadat u het digitale contractovernameformulier hebt ingevuld, verstuurt u de volgende gegevens naar ons als digitale kopieën:

Nieuwe contractant

Geldig identiteitsbewijs nieuwe contractant

Maak een kopie van een geldig identiteitsbewijs van de nieuwe contractant, zoals een paspoort, rijbewijs of ID.

Uittreksel inschrijving Kamer van Koophandel

Neemt een bedrijf het contract over? Dan hebben wij een bewijs van inschrijving bij de KvK nodig. Dit uittreksel mag niet ouder dan 1 maand zijn.

Bankafschrift bij contractovername particuliere overname

Bankafschrift bij particuliere overname

Neemt een particuliere klant het contract over? Dan ontvangen we graag een kopie van het bankafschrift van de nieuwe contractant.

In 6 stappen uw contractovername geregeld

Stap 1 van 6: Vul het contractovernameformulier digitaal in

Contractovernames voor mobiele abonnementen kunnen zowel door de nieuwe als de huidige contractant, maar ook door KPN of 1 van diens Business partners worden ingediend. Voor een snellere verwerking vragen wij u om het formulier volledig in te vullen.

Om de contractovername in werking te stellen hebben wij uw handtekening(en) nodig. Nadat u het digitale formulier hebt verstuurd ontvangt u van ons een bevestiging en kopie van uw aanvraag. Hierin staat aanvullende informatie van welke handtekening(en) wij exact nodig hebben.

Om uw contractovername goed te kunnen verwerken hebben wij diverse documenten nodig van zowel de nieuwe als de huidige contractant. Hier hebben wij digitale kopieën voor nodig. Wij sturen u per e-mail een verzoek om documenten te uploaden. Dit verzoek wordt verstuurd naar het e-mailadres dat u in het formulier hebt ingevuld.

Stuur deze documenten digitaal naar ons toe, samen met het getekende formulier.

Zodra wij alle benodigde documenten en handtekeningen hebben ontvangen, controleren wij of de aangeleverde gegevens in orde zijn. Wanneer bepaalde gegevens ontbreken of niet duidelijk zijn nemen we contact met u op.
Als alle gegevens in orde zijn gaan wij uw aanvraag verwerken. Afhankelijk van uw type contractovername (bijv. van zakelijk naar particulier of juist andersom) hebben wij een korte of iets langere verwerkingstijd nodig. U kunt altijd de laatste status van uw aanvraag digitaal volgen.
Zodra wij uw aanvraag hebben verwerkt maken wij de contractovername voor u gereed. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen vijf werkdagen te verwerken. Ook de verwachte datum waarop wij verwachten uw contractovername af te ronden kunt u digitaal bekijken. Zodra uw contractovername is afgerond sturen we u een bevestiging per e-mail.

Vraag eenvoudig een contractovername aan voor mobiele diensten

Contractovername van zakelijk naar zakelijk

Vraag contractovername aan

Veelgestelde vragen

Er zijn geen kosten verbonden aan een contractovername van uw mobiele contract. Wel moet u rekening houden met een eventuele afkoopsom van het contract dat u (laat) overnemen. Daarnaast zal eventueel resterend beltegoed van de huidige contractant komen te vervallen.
U kunt in plaats van een scan ook de documenten fotograferen met bijvoorbeeld uw mobiele telefoon en deze opslaan op uw computer.
Wij hechten veel waarde aan uw privacy en omwille daarvan adviseren wij u om het burgerservicenummer (BSN) en foto van uw identiteitsbewijs onherkenbaar te maken. Maak hiervoor bijvoorbeeld gebruik van de KopieID app van de Overheid.
Het is niet mogelijk om een toestelverzekering over te nemen en daarmee het toestel opnieuw te verzekeren. Een servicecontract wordt bij een contractovername beëindigd. Daarnaast kunnen contracten waarop KPN Toestel Lease van toepassing is ook niet door een zakelijke klant overgenomen worden. Deze contracten kunnen pas overgenomen worden nadat de looptijd van het contract voorbij is.

Wij verstrekken een gesplitste factuur. Dat betekent dat de huidige contractant een factuur ontvangt waarin de kosten tot en met de contractovername zijn berekend. De nieuwe contractant krijgt op zijn beurt een factuur waarin de kosten zijn berekend vanaf de contractovername.

Daarnaast kunnen kosten voor gesprekken of internetgebruik in het buitenland 2 tot 4 maanden later op de factuur in rekening worden gebracht. Deze kosten dient u onderling te verrekenen.