Contractovername mobiele diensten

Contractovername Mobiele Telefonie en Mobiel Internet

Een zakelijke contractovername voor uw mobiele telefoon of mobiel internet regelt u samen met ons. Bij een contractovername van Mobiele diensten neemt de nieuwe contractant de resterende contractduur van de huidige contractant over.

Vraag contractovername aan


Als consument kunt u uw mobiele nummer overnemen van uw werkgever. Met een contractovername wijzigt u de tenaamstelling zoals deze bij ons bekend is. Het bestaande contract wordt ontbonden en uw werkgever ontvangt een afkoopsom voor de resterende looptijd. U behoudt het mobiele nummer en kiest een nieuwe abonnementsvorm. Dit abonnement heeft een looptijd van 1 tot 2 jaar. U kunt daarbij kiezen voor een nieuw toestel en sim-kaart.

Let op! Neem bij een contractovername altijd eerst contact op met de KPN Klantenservice.

Wilt u een contractovername regelen van 10 of meer telefoon abonnementen? Dan nemen we graag extra de tijd om ervoor te zorgen dat de overname probleemloos wordt verwerkt en doorgevoerd. Neem daarom contact op met uw vaste contactpersoon binnen KPN.

Hebt u de volgende informatie voor ons?


Om een contractovername voor mobiele diensten aan te vragen hebben wij bepaalde persoonlijke gegevens van u en de nieuwe contractant nodig. Nadat u het digitale contractovernameformulier hebt ingevuld, verstuurt u de volgende gegevens naar ons als digitale kopieën:

Nieuwe contractant

Geldig identiteitsbewijs nieuwe contractant

Maak een kopie van een geldig identiteitsbewijs van de nieuwe contractant, zoals een paspoort, rijbewijs of ID.

Uittreksel inschrijving Kamer van Koophandel

Neemt een bedrijf het contract over? Dan hebben wij een bewijs van inschrijving bij de KvK nodig. Dit uittreksel mag niet ouder dan 1 maand zijn.

Bankafschrift bij contractovername particuliere overname

Bankafschrift bij particuliere overname

Neemt een particuliere klant het contract over? Dan ontvangen we graag een kopie van het bankafschrift van de nieuwe contractant.

In 6 stappen uw mobiele contractovername geregeld

Veelgestelde vragen

Er zijn geen kosten verbonden aan een contractovername van uw mobiele contract. Wel moet u rekening houden met een afkoopsom van het contract dat u (laat) overnemen. Daarnaast zal resterend beltegoed van de huidige contractant komen te vervallen.
U kunt in plaats van een scan ook de documenten fotograferen met bijvoorbeeld uw mobiele telefoon en deze opslaan op uw computer.
Wij hechten veel waarde aan uw privacy en omwille daarvan adviseren wij u om het burgerservicenummer (BSN) en foto van uw identiteitsbewijs onherkenbaar te maken. Maak hiervoor bijvoorbeeld gebruik van de KopieID app van de Overheid.
Het is niet mogelijk om een toestelverzekering over te nemen en daarmee het toestel opnieuw te verzekeren. Een servicecontract wordt bij een contractovername beëindigd. Daarnaast kunnen contracten waarop KPN Toestel Lease van toepassing is ook niet door een zakelijke klant overgenomen worden. Deze contracten kunnen pas overgenomen worden nadat de looptijd van het contract voorbij is.

Wij verstrekken een gesplitste factuur. Dat betekent dat de huidige contractant een factuur ontvangt waarin de kosten tot en met de contractovername zijn berekend. De nieuwe contractant krijgt op zijn beurt een factuur waarin de kosten zijn berekend vanaf de contractovername.

Daarnaast kunnen kosten voor gesprekken of internetgebruik in het buitenland 2 tot 4 maanden later op de factuur in rekening worden gebracht. Deze kosten dient u onderling te verrekenen.

Niet gevonden wat u zoekt? Wij helpen u graag verder.

Naar Zakelijk Contact