Onze wereld wordt steeds digitaler. Niet alleen wij mensen, maar ook de dingen om ons heen zijn steeds meer verbonden. Machines, auto’s, koelkasten en zelfs landbouwgronden, dijken en gebouwen. Zo’n beetje alle ‘dingen’ kunnen verbonden worden met het internet. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van sensoren en andere speciale hardware. Zodra deze ‘dingen’ online zijn, kunnen ze communiceren. Met elkaar, met hun gebruikers, met organisaties en andere verbonden partijen. Dat is het internet der dingen oftewel the Internet of Things (IoT).

Alle verbonden ‘dingen’ produceren data. Deze data leveren een grote hoeveelheid nieuwe informatie op, die voor gebruikers en organisaties nuttig kan zijn. De data geven namelijk niet alleen inzicht in het huidige gebruik of proces, maar kunnen ook worden ingezet om voorspellingen te doen over gebruik in de toekomst. Verschillende datastromen kunnen namelijk met elkaar vergeleken worden waardoor patronen herkend kunnen worden. Ook kan de integratie van mensen, machines, processen en gegevens productieprocessen en klantervaringen verbeteren. Zo kunt u met Internet of Things nieuwe businessmogelijkheden en oplossingen creëren die tot nu toe onmogelijk leken.

Hoe IoT betekenis krijgt voor onze klanten


Daarom Internet of Things van KPN


  • Efficiënter werken
    Bespaar tijd en kosten door uw bedrijfsproces slimmer te maken.
  • Benut nieuwe kansen
    Gebruik nieuwe inzichten en mogelijkheden bij uw business development en versterk uw positie.
  • Verbeterde gebruikersbeleving
    Gebruik informatie uit uw processen om uw gebruikers, klanten of cliënten beter te bedienen.

Loop voorop in Internet of Things met KPN

Internet of Things kan complex aanvoelen. Zo moet u verschillende zaken onderzoeken, zoals sensoren, verbindingsvormen, applicaties en veiligheid. Om u hierbij te ondersteunen, heeft KPN Internet of Things overzichtelijk gemaakt. Met behulp van onze 4 heldere bouwblokken kan iedereen gemakkelijk aan de slag met Internet of Things. Of u nu nog zoekende bent of al precies weet wat u nodig hebt, met KPN kunt u Internet of Things succesvol inzetten voor uw organisatie.


Hardware

De hardware voert voor u de metingen uit en genereert data. Hardware komt in vele vormen en maten. Voor elke denkbare toepassing is een bepaald type hardware beschikbaar, zoals een sensor of een bewegingsmelder. Zo kunt u bijvoorbeeld de temperatuur controleren in een bepaalde omgeving, de vulgraad zien van een opslagsilo of signaleren of een deur open of dicht gaat. U kunt door ons gecertificeerde hardware voor IoT-toepassingen afnemen, een keuze maken uit onze KPN Things Hardwarecatalogus met hardware van erkende partners of uw eigen hardware gebruiken.

Connectiviteit

Met connectiviteit bedoelen we de verbindingsoplossing die ervoor zorgt dat de data vanuit de hardware ‘ergens’ naartoe gaan, bijvoorbeeld naar een verwerkingsplatform. Of een database. Elke uur een update en real time verplaatsingen inzien? Of toch liever elke minuut of elk uur? Uw wensen vertalen wij naar verbindingsvormen met onze connectiviteitsoplossingen. Deze oplossingen verschillen van elkaar en bieden andere mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van de batterijlevensduur van uw hardware, de hoeveelheid data die u kunt versturen, de snelheid die het netwerk u biedt en het aantal berichten dat u per uur kunt versturen. Naast deze verschillen heeft elke connectiviteitsvorm eigen, unieke kenmerken. Ontdek of onze meest gekozen connectiviteitsvormen LoRa, LTE-M of M2M bij u passen.


Data Management

Met Data Management kunt u IoT-data gemakkelijk verwerken, configureren, opslaan, verrijken en verzenden naar elk (cloud-)platform of eindpunt. Data Management bestaat uit verschillende onderdelen, zoals decoders en encoders, API’s en dataplugs. De decoders laten verschillende sensoren met elkaar praten en zorgen ervoor dat de verschillende dataformats worden vertaald naar 1 formaat. De API-koppelingen versleutelen uw data zodanig dat ze veilig kunnen worden verstuurd naar andere bronnen of applicaties. En met dataplugs kunt u de verzamelde data dan weer gemakkelijk uitlezen op elk gewenst platform. Hierdoor is het mogelijk om elke IoT-toepassing te realiseren op het cloud-platform van uw voorkeur. Alle Data Management-onderdelen zijn makkelijk met elkaar te combineren maar kunt u ook los inzetten, afhankelijk van hoe u ze wilt gebruiken.

Applicaties

Met Applicaties maakt u het mogelijk om uw IoT-data te visualiseren in een dashboard, zodat u uw data ook echt kunt gebruiken. U kunt hiervoor speciale door KPN ontwikkelde standaardapplicaties gebruiken, of ons vragen om voor uw specifieke doelen en wensen een maatwerkapplicatie te bouwen. Samen met de ontwikkelaars worden uw autorisatiebeleid, de alarmeringen en de service-afspraken vastgelegd in uw toepassing. Ook kunt u de data gebruiken in uw eigen, externe applicaties die in een public cloud-omgeving draaien, zoals Amazon Web Services of Azure.


Nog meer weten over Internet of Things?