Veilig toegang tot een schat aan zorgapplicaties

De zorgapplicaties die zich in steeds grotere getalen aandienen en steeds volwassener zijn, kunnen enorm handig zijn. Dat patiënten voor een ingreep online hun vragenlijsten kunnen invullen, bijvoorbeeld. Handmatig overtypen kost je zorgprofessionals vreselijk veel tijd. Sluipen er foutjes in – een verkeerd gespeld e-mailadres bijvoorbeeld – dan levert het nóg meer gedoe op. Een applicatie die veilig data uitwisselt met het EPD is dus een uitkomst. Maar hoe zit het met wet- en regelgeving? Dankzij Founda Health hebben we dé oplossing voor je.

Van kunstmatige intelligentie (AI) die het gesprek tussen arts en patiënt vertaalt naar een medische samenvatting en in het EPD plaatst tot thuismonitoring of het eenvoudig verzenden van vragenlijsten naar patiënten voor een ingreep: voor steeds meer processen in de zorg is er wel een applicatie. Een digitale zorgtoepassing die de potentie heeft je organisatie enorm vooruit te helpen. En het werk voor je zorgprofessionals veel makkelijker en leuker te maken. Alleen het inzetten van zo’n applicatie, digitaal hulpmiddel of zorgtoepassing – dat is nog wel een drempel. Want kan het wel compliant? En hoe zorg je ervoor dat die zorgtoepassing goed is aangesloten op alle databronnen binnen en buiten je organisatie? Want zonder data heb je natuurlijk nog niets aan zo’n applicatie.

Goed integreren in je zorgprocessen

Daarom hebben Founda Health en KPN Health de handen ineengeslagen. Het Founda Health-platform is nu onderdeel van onze infrastructuur voor zorgdata, KPN Health Exchange. Zo krijg je via onze infrastructuur in één keer toegang tot een schat aan nieuwe én gangbare zorgtoepassingen en digitale hulpmiddelen. Nationaal en internationaal. Nu al vind je er zo’n 50 toepassingen – en dat worden er steeds meer. Alle toepassingen zijn beproefd en bewezen. Dat maakt het wel heel makkelijk om te onderzoeken of een toepassing iets voor jullie organisatie is en of het past bij jullie zorgprocessen.

Bovendien helpen we je om de toepassingen goed te integreren in je zorg- en werkprocessen. Allereerst met de ontsluiting van databronnen, binnen en buiten je organisatie. Op KPN Health Exchange kun je namelijk veilig data gebruiken en delen, zónder dat de data van eigenaar wisselen: de data blijven van jouw zorgorganisatie. Daarnaast kun je de nieuwe toepassingen direct aansluiten op afsprakenstelsels en landelijke voorzieningen. En kun je in één keer de toets doen op wet- en regelgeving.

Verlichting administratieve processen

Die soepele integratie bij ons achter de schermen scheelt je veel ICT-capaciteit, terwijl je zorgprofessionals wel direct aan de slag kunnen met de nieuwe applicaties. Knippen en plakken is nauwelijks meer nodig voor ze, waardoor je de administratieve druk aanzienlijk verlicht. Om op het voorbeeld uit het begin terug te komen: de applicatie OnlinePROMS via Founda op KPN Health Exchange maakt het mogelijk om online vragenlijsten in te vullen én data meteen veilig te delen met het EPD. Deze applicatie kan je daardoor zomaar 6 uur per week per zorgprofessional opleveren.

Meer weten?

Ontdek hoe we met Founda Health je zorgorganisatie vooruit helpen en download de factsheet.

Factsheet: Digitale zorgtoepassingen eenvoudig beheren en uitbreiden met Founda Health

Ontsluit digitale zorgtoepassingen via Founda Health. Veilig en overzichtelijk applicaties en hulpmiddelen inzetten én integreren in werk- en zorgprocessen.

Download

De infrastructuur van KPN Health Exchange is opgebouwd uit verschillende modules. Founda Health is één van de modules. De KPN Health Exchange is een veilige infrastructuur om zorgdata beschikbaar te maken en te delen én om een schat aan digitale zorgtoepassingen eenvoudig te ontsluiten. De data blijven gewoon van je organisatie. Meer weten? Lees het blog: KPN Health Exchange - zo kun je patiënt- en cliëntinformatie eenvoudig en veilig gebruiken en delen.

Gerelateerde artikelen