Ik Weet Je Wachtwoord: zo worden criminelen rijk met jouw wachtwoord

Heb je je altijd al afgevraagd hoe criminelen rijk kunnen worden van het verhandelen van wachtwoorden? In de tweede aflevering van de podcast ‘Ik Weet Je Wachtwoord’ gaat journalist Daniël Verlaan het gesprek met ze aan.

Digitale marktplaats

In aflevering 2 hoor je alles over het verhandelen van gestolen wachtwoorden. Bij elk online profiel dat je aanmaakt en aanvult met je persoonlijke gegevens word je een doelwit van cybercriminelen. Gegevens die zij buitmaken worden vervolgens verhandeld voor uiteenlopende prijzen op een digitale marktplaats.

In de nieuwste aflevering van ‘Ik Weet Je Wachtwoord’ hoor je de criminelen die rijk worden van jouw wachtwoord:

Ik weet je wachtwoord - Seizoen 2 - Afl. 2


Cyber Security Checklist

Wil jij weten hoe het met de cybersecurity van jouw bedrijf gesteld is? Download de checklist en ontdek wat je (nog meer) kunt doen!

Download


Waar gaat de podcast over?

In de podcast ‘Ik Weet Je Wachtwoord’ gaat techjournalist Daniël Verlaan dieper in op de meest bijzondere security-verhalen die online spelen. Elke twee weken duikt hij in een nieuwe cybercrime-zaak. Daarbij schuwt hij het niet om ook het gesprek aan te gaan met hackers zelf.

‘Ik Weet Je Wachtwoord’ is een productie van Daniël Verlaan en De Stroom en wordt mede mogelijk gemaakt door KPN. Wil je meer weten over de reeks? Bekijk dan de website eens of luister hier alle afleveringen!

Gerelateerde artikelen