Peerby bij Vallen & Opstaan: De perikelen van een 10 jaar oude start-up

In aflevering 6 spreken we met Daan Weddepohl, oprichter van Peerby, over de uitdagingen en successen van zijn 10 jaar oude start-up in de strijd tegen verspilling.

Vallen & Opstaan seizoen 5 - afl. 6:

Daan Weddepohl (Peerby)

In 2012 startte Daan het deelplatform Peerby, met als doel buren hun spullen te laten delen om verspilling tegen te gaan. Ondanks prijzen en investeringen duurde het meer dan 10 jaar om een levensvatbaar bedrijfsmodel te ontwikkelen.

Na een veelbelovende start in meerdere steden raakte het geld snel op, en het op commissie gebaseerde verdienmodel bleek niet levensvatbaar. In 2017 schaalde Peerby terug en concentreerde zich op België en Nederland, met gedwongen ontslagen.

De lange zoektocht naar een werkbaar bedrijfsmodel leidde in 2018 naar een lidmaatschapsmodel. Ondanks financiële tegenslagen overleefde het bedrijf en werd winstgevend in 2021, waarbij de visie van een duurzame, circulaire economie centraal blijft staan.

Benieuwd naar meer? Bekijk de video van de nieuwste aflevering op YouTube en beluister hieronder de podcastaflevering!

Over Podcastserie Vallen & Opstaan

Vallen & Opstaan is een podcastserie van KPN voor en door ondernemers en iedereen die is geïnteresseerd. Elke aflevering spreekt host Vincent Reinders met ondernemers van bekende en minder bekende bedrijven. Inspirerende oprichters en eindbazen die vertellen over hun successen, grootste fouten, hun winst en verlies, over vallen en weer opstaan.

Vorige seizoenen terugluisteren?

Gerelateerde artikelen