Samsung S23 opvolger: geruchten, lanceerdatum en meer

Het nieuwe jaar gloort en dus schuiven Samsung-fans voorzichtig naar het puntje van hun stoel. Een opvolger van de Samsung Galaxy S23 lijkt aanstaande; daarom zetten we de belangrijkste geruchten voor je op een rij.

Release al vroeg in 2024

Net als voorgaande jaren zal Samsung de nieuwe flagshipserie al vroeg in het jaar aankondigen. Zo werd de Samsung Galaxy S23 vorig jaar in februari aangekondigd.

Diverse nieuwssites denken dat de introductie dit jaar zomaar eens een maandje vervroegd kan worden. Dit lijkt te kloppen want op 17 januari 2024 houdt Samsung een event waarbij naar verwachting de opvolger van de S23 wordt aangekondigd.

Design en formaat

Hoewel Tom’s Guide verwacht dat Samsung zal vasthouden aan dezelfde formaten als de Samsung S23 (standaard, Plus en Ultra) met slechts kleine wijzigingen in het ontwerp, is er volgens DutchCowboys dankzij het gebruik van nieuwe materialen toch nog kans op een verrassing.

Zo zou de Ultra-uitvoering wellicht een andere afwerking krijgen en voorzien worden van titaniumranden voor een luxueuze uitstraling. Daarnaast denkt Mashable dat Samsung met twee verrassende introductiekleuren komt: geel en paars.

Samsung: nieuw!
Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra

Premium design, krachtiger en nu met Galaxy AI! De nieuwe Samsung Galaxy S24 serie is nu verkrijgbaar.

Verbeterde camera en display

Ook de camera’s van de opvolger van de Samsung S23 zullen weer een verbetering krijgen. Bright meldt dat de camera’s qua specificaties gelijkwaardig blijven, maar met name een aantal slimme (softewarematige) aanpassingen zorgen voor verbeteringen in maximale zoomafstand en beeldverwerking.

In de 6.1, 6.6 en 6.8 inch smartphones verwacht Tom’s Guide standaard een AMOLED-scherm met 120Hz vernieuwingsfrequentie. Een upgrade naar QHD voor de Ultra-uitvoering zou volgens de Amerikaanse nieuwssite ook nog tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Scherpte zal dus geen uitdaging zijn, maar datzelfde zou kunnen gelden voor de helderheid. AndroidPolice meldt dat de helderheid van het scherm van de nieuwe Ultra tot wel 2.500 nits kan worden ingesteld. Een bijzondere stijging van de 1.750 die de Samsung Galaxy S23 Ultra momenteel biedt.

Verbeterde batterijduur en snelladen

Er gaan meerdere geruchten rond omtrent de batterij van de opvolger van de Samsung Galaxy S23. Zo heeft Tom’s Guide begrepen dat er in de nieuwe Plus- en Ultra-modellen gebruik zal worden gemaakt van een gestapelde batterij. Deze nieuwe innovatie moet de batterijduur van de smartphone met zo’n 10% gaan verlengen.

Of die nieuwe batterijen ook tot 65W snelladen zullen leiden, is volgens de nieuwssite nog de vraag. De huidige standaard is 25W, terwijl de Plus- en Ultra-versies van de Galaxy S23 met 45W kunnen worden opgeladen.

Alles AI

AI is een hot topic en zal dat in 2024 ook zeker blijven. De combinatie van kunstmatige intelligentie en smartphones zorgt daarbij weer voor een hoop nieuwe mogelijkheden.

Diverse nieuwssites rapporteren over de belangrijke rol die AI zal gaan innemen in het besturingssysteem van de opvolger van de Galaxy S23.Volgens Tom’s Guide zal AI centraal staan in tal van taken die je op je smartphone kunt uitvoeren. Denk hierbij aan het samenvatten van documenten, het vertalen van content of zelfs het laten opstellen van e-mails of berichtjes.

AndroidPlanet verwacht dat de recent aangekondigde AI-processor Gauss daar een belangrijke rol gaat spelen. Dankzij deze nieuwe processor zouden smartphones een groot deel van hun AI-werkzaamheden direct op het apparaat kunnen doen, zonder gebruik te hoeven maken van externe diensten.

Gerelateerde artikelen