Gebrouwen door Vrouwen bij Vallen & Opstaan: van keukenexperiment naar nationaal bierfenomeen

In de tweede aflevering van podcastserie Vallen & Opstaan spreken we Tessel de Heij over de passie die ze met haar zus deelt voor bier brouwen. Nu beter bekend als het biermerk Gebrouwen door Vrouwen.

Vallen & Opstaan seizoen 5 - afl. 2:

Tessel de Heij (Gebrouwen door Vrouwen)

Samen met haar zus Do heeft Tessel een hobby: bier brouwen. Ze zijn zo goed in het bier brouwen dat cafés in Amsterdam hun bier op tap willen. De hobby loopt volledig uit de hand en het bekende biermerk Gebrouwen door Vrouwen is geboren.

In de tweede aflevering van het vijfde seizoen van Vallen & Opstaan vertelt Tessel hoe ze in 2013 met haar zus Do voor de lol bier brouwden. Het gaat zo hard dat ze in 2015 het bedrijf Gebrouwen door Vrouwen registreerden, zodat cafés hun eigen gebrouwen bier konden serveren.

Twee jaar later liggen de bieren van Tessel en haar zus ook in de schappen van de Albert Heijn. Ze openen hun eigen bar, overleven de Corona pandemie en blijven groeien. In 2023 blijkt het bedrijf echter het moeilijkste jaar ooit tegemoet te gaan.

Benieuwd hoe het afloopt? Bekijk de video van de nieuwste aflevering op YouTube en beluister hieronder de podcastaflevering!

Vallen & Opstaan Seizoen 5 - Afl. 2 Gebrouwen door Vrouwen

Over Podcastserie Vallen & Opstaan

Vallen & Opstaan is een podcastserie van KPN voor en door ondernemers en iedereen die is geïnteresseerd. Elke aflevering spreekt host Vincent Reinders met ondernemers van bekende en minder bekende bedrijven. Inspirerende oprichters en eindbazen die vertellen over hun successen, grootste fouten, hun winst en verlies, over vallen en weer opstaan.

Vorige seizoenen terugluisteren?

Gerelateerde artikelen