Dolly Bikes bij Vallen & Opstaan: Je familiebedrijf verlaten om je hart te volgen

In de vierde aflevering van Vallen & Opstaan spreken we met Alfred van der Heiden, grondlegger van Dolly Bikes. Ontdek hoe hij zijn familiebedrijf verliet om zijn hart te volgen en Dolly Bikes tot een vooraanstaand Nederlands bakfietsmerk bracht.

Vallen & Opstaan seizoen 5 - afl. 4:

Alfred van der Heiden (Dolly Bikes)

Het Nederlandse high-end bakfietsmerk, Dolly Bikes, ontstond in 2011 onder de paraplu van familiebedrijf BSP, opgericht door Alfreds vader in 1983. In 2018 voelde Alfred dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en hij nam de gedurfde beslissing om Dolly Bikes los te koppelen van het vertrouwde familiebedrijf.

Deze stap betekende niet alleen het achterlaten van zijn rol als operationeel directeur, maar ook het beëindigen van zijn samenwerking met zijn broer. Die beslissing is succesvol gebleken, want Dolly Bikes is inmiddels een van de meest succesvolle bakfietsmerken in Nederland.

Alfred deelt zijn inzichten over ondernemerschap, innovatie en het volgen van je passie, zelfs als dat betekent dat je bekende paden moet verlaten.

Benieuwd naar meer? Bekijk de video van de nieuwste aflevering op YouTube en beluister hieronder de podcastaflevering!

Vallen & Opstaan Seizoen 5 - Afl. 4 Dolly Bikes

Over Podcastserie Vallen & Opstaan

Vallen & Opstaan is een podcastserie van KPN voor en door ondernemers en iedereen die is geïnteresseerd. Elke aflevering spreekt host Vincent Reinders met ondernemers van bekende en minder bekende bedrijven. Inspirerende oprichters en eindbazen die vertellen over hun successen, grootste fouten, hun winst en verlies, over vallen en weer opstaan.

Vorige seizoenen terugluisteren?

Gerelateerde artikelen