Security in de zorg
Letterlijk van levensbelang

Zorg kun je niet even stil zetten, dat gaat dag en nacht door. En daarom is goede beveiliging zo belangrijk. Zeker nu nieuwe technologie en digitalisering steeds meer mogelijkheden bieden om de zorg te verbeteren – dan wil je niet dat een storing of hacker je zorginstelling plat legt. Met goed geregelde beveiliging versterk je het vertrouwen in digitalisering en vergroot je de continuïteit van zorgverlening.

Samen met Met KPN Security zorgen wij ervoor dat je veilig bent en ook aan wet- en regelgeving voldoet. Wil je weten hoe je als zorgorganisatie veilig verder digitaliseert? Ontdek meer over onze securitydiensten die je veiligheid waarborgen, zoals de extra beveiligde bericht- en opslagdiensten – ontworpen voor mensen in de zorgsector.

Maak een afspraak

security zorg

De 3 belangrijkste beschermingsmaatregelen die je zelf kunt treffen

Werk samen – effectieve beveiliging is een teamsport
Verdiep je in ‘Zero trust’ – plaats controleposten bij je componenten
Je eigen mensen – zijn het beste wapen tegen cybercriminelen


NIS2 in de zorg
Lees er alles over in ons eBook

Hoe groter het belang van digitalisering voor onze samenleving wordt, hoe steviger ook de wet- en regelgeving erover. Zeker in de zorgsector, waar storingen en hacks levensbedreigend en zelfs ontwrichtend voor de maatschappij kunnen zijn, wil de overheid de digitale weerbaarheid omhoog brengen. En daarom groeit de regeldruk vanuit Den Haag en Brussel, met NIS2 in de hoofdrol. Je hoort het overal in de zorgsector gonzen: NIS2, moeten wij daar iets mee? In het kort: ja, die kans is groot. In dit eBook gaan we uitgebreid in op NIS2 voor de zorg en is ook een voorbeeldcase opgenomen.

Download het eBook


Welke cybersecurity gevaren zijn er?

Cybercriminelen vinden steeds betere methoden om toegang te krijgen tot bestanden of systemen. De meest bekende cybersecurity aanvallen zijn onder meer malware, phishing, DDoS-aanvallen, Zero-day exploits en brute-force attacks.

Hackers gebruiken deze aanvalsmethoden om bijvoorbeeld data te stelen of te vergrendelen in ruil voor losgeld (ransomware). In dit artikel op ons blog lees je meer over de verschillende soorten aanvallen die cybercriminelen hanteren en hoe deze in zijn werk gaan.



Cyber Security Strategie
Samen maken we een plan voor
jouw zorgorganisatie

KPN Health en KPN Security kunnen jouw zorgorganisatie helpen bij het maken van een doelgerichte cyber security strategie en roadmap.

KPN Security heeft ruim 30 jaar ervaring en helpt de grootste overheden en zorgorganisaties van Nederland bij het voorkomen en mitigeren van ransomware-aanvallen, hacks en dataleaks.

Een goede cyber security strategie is altijd het startpunt. Wil je als zorgorganisatie graag serieus aan de slag met een goed securityplan, ISO-certificering of compliance? Maak dan vandaag een afspraak met onze zorg- en securityadviseurs voor een advies op maat.

Maak een afspraak
cybersecurity strategie


Ons netwerk is secure by design

Onze Secure Networking oplossing voor de zorg is secure by design. Dat betekent dat alle data die via je vaste verbinding verstuurd wordt standaard extra beveiligd is. Daarnaast bieden we speciaal voor de zorg een aantal extra beveiligingsoplossingen. Zoals Zivver aangetekend mailen. En Health Exchange, een veilig manier van data- en applicatiekoppeling tussen het LSP, EPD en e-Zorg.

netwerkoplossing


Welke oplossingen voor extra security bieden we?
Veiligheid en privacy voor de zorg

In de zorg gelden strenge privacy en compliance regels. Terecht, want persoonlijke data mag nooit zomaar in de handen van de verkeerde persoon belanden. KPN Health levert oplossingen voor de zorg die bijdragen aan deze compliance. Denk aan veilige data-uitwisseling met andere zorgleveranciers via ZorgCloud of Medische berichtenservice. Ontdek onze veilige oplossingen voor de zorg.

Zivver

Met Zivver wordt aangetekend mailen een eitje. Verstuur patiëntendossiers snel en veilig en altijd aan de juiste ontvanger.

Berichtenservice

De oplossing voor veilige en efficiënte uitwisseling van medische berichten tussen zorgpartners.

ZorgMessenger

Veilig e-mailen, chatten en videobellen met de computer, een tablet of een smartphone voor zorgverleners en cliënten.

E-Zorg

Werk samen in een beveiligde omgeving met zorginstellingen, zorgprofessionals, patiënten en ICT-leveranciers.

Op zoek naar iets anders? Bekijk al onze digitale oplossingen voor de zorgsector.


Meer weten over KPN Health?
Neem contact op met onze zorgadviseurs

Neem contact met ons op