Dit zijn de beste to do apps voor ondernemers

Je hebt een digitale agenda en werkt met tools voor teamwork en projectmanagement. Heb je dan nog een aparte to do-app nodig? Jazeker. Zo’n app is namelijk specifiek gericht op taakmanagement, waardoor je je taken sneller en foutlozer kunt beheren. Welke tool kun je het beste kiezen? We zetten de vijf beste to do-apps voor ondernemers op een rij.

Meer productiviteit, minder gemiste deadlines

To do-apps zijn zo ontworpen dat je al je taken zo eenvoudig, snel en effectief mogelijk beheert. Met dit soort applicaties kun je in de regel bijvoorbeeld taken aanmaken, toewijzen, aanpassen en organiseren binnen projecten. Maar ook notificaties ontvangen op het moment dat je een taak moet verrichten en andere apps voor bijvoorbeeld je agenda of e-mail integreren.

Gebruik je één van de volgende vijf to do-apps slim als ondernemer? Dan verbeter je je productiviteit, minimaliseer je de kans op fouten of gemiste deadlines én werk je makkelijker met collega’s samen.


eBook: Beste apps voor ondernemers

Ontdek welke apps écht handig zijn bij het succesvol maken van jouw bedrijf.

Download


Todoist: voortreffelijke allrounder

Todoist is één van de meestgebruikte en veelgeprezen apps voor taakbeheer. Het biedt tal van geavanceerde mogelijkheden; tegelijkertijd is het gebruik eenvoudig. Handig: voeg taken toe via natuurlijke taal. Type je ‘bel Rob maandag’, dan wordt de taak ‘bel Rob’ aangemaakt met maandag als deadline.

De samenwerkingsfunctionaliteiten steken ietwat mager af bij andere apps in dit rijtje, al kun je wel gezamenlijk taken beheren binnen projecten, opmerkingen achterlaten en bestanden uploaden. Todoist biedt behoorlijk wat integraties aan, onder meer met Google Calendar, Outlook, Gmail, Slack en Trello.

Platformen: Android, iPhone en iPad, Windows, macOS en webapp.

Microsoft To Do: synergie met al je Microsoft-apps

Microsoft To Do is de reïncarnatie van het vroeger zo geliefde Wunderlist. De app heeft een prettige en minimalistische user interface en biedt voldoende mogelijkheden om te werken zoals jij wilt. Bovendien is het design om door een ringetje te halen.

Deze to do-app is vooral geschikt als je veel werkt met andere Microsoft-applicaties, zoals Teams, Outlook, Cortana en Power Automate. Dankzij de diepgaande integraties binnen het Microsoft-domein kun je bijvoorbeeld taken automatisch synchroniseren tussen deze app en Outlook, direct een taak maken van mails die je vlagt in Outlook en taken toevoegen via de Windows-startbalk. Helaas biedt Microsoft To Do maar weinig integraties met third-party software.

Platformen: Android, iPhone en iPad, Windows, macOS en webapp.


KPN EEN MKB Ondernemerspakket
Direct in business

Een slimme bundel met een Apple iPhone, iPad én Unlimited Data. Nu voor een vaste lage prijs.


Google Tasks: eenvoudige app met slimme Google-integraties

Google Tasks heeft weliswaar een simpele en intuïtieve interface, maar is vrij beperkt qua functies. De app is vooral handig als je veel gebruikmaakt van Gmail en Google Calendar. De to do-app zie je dan namelijk in een zijbalk. Sleep je daar een e-mail naartoe, dan wordt er automatisch een taak van gemaakt.

Platformen: Android, iPhone en iPad en webapp.

OmniFocus: geavanceerde functies voor bedrijven

OmniFocus is ontworpen met bedrijven in het achterhoofd. De geavanceerde functionaliteiten ondersteunen alle mogelijke vormen van taakbeheer. Zo kun je onder meer drie verschillende soorten taken instellen en beschik je over zes hoofdvensters voor het organiseren van taken, waaronder deadlinedagen, projecten en tags.

Een groot nadeel: OmniFocus richt zich uitsluitend op Apple-gebruikers (de webapp is vooral bedoeld voor gebruikers die even niet beschikken over hun Apple-apparaat). De app integreert dan ook vooral applicaties binnen het Apple-ecosysteem, zoals Siri.

Platformen: iPhone en iPad, macOS en webapp.

Habitica: taakbeheer en gamification in de mix

Habitica is een vreemde eend in de bijt. Het gebruikt namelijk gamification om je te motiveren. Taken doen wordt leuker omdat de app er een role-playing game omheen bouwt. Je personage ontwikkelt zich bijvoorbeeld als je taken voltooit en doelen behaalt, terwijl het schade oploopt als je werk laat liggen. Je kunt zelfs spelletjes doen met collega’s. Zijn jouw taken niet op tijd af? Dan worden je collega’s daarvoor gestraft binnen het spel.

Door deze gamification-elementen leidt de interface helaas een beetje af. Nog een nadeel: de app is niet bijster geschikt voor langetermijnprojecten.

Platformen: Android, iPhone en iPad en webapp.

App Essentials voor ondernemers

Benieuwd naar meer? In de KPN videoserie App Essentials laten we zien welke apps voor jou als ondernemer een musthave zijn op je mobiel. In elke aflevering bespreken we 3 apps die jouw business verder helpen groeien.

Gerelateerde artikelen