Dit zijn de beste zakelijke functies in de iPhone 15 en iPhone 15 Pro

Apple heeft twee gloednieuwe smartphones uit de doeken gedaan: de iPhone 15 en 15 Pro. Smartphones die een paar slimme vernieuwingen introduceren die je dagelijkse werkleven een stuk makkelijker maken. We zetten de beste zakelijke functies op een rij.

Dynamic Island nu ook op goedkopere iPhones

Apple introduceerde vorig jaar al de Dynamic Island. Dat is een kleine ovaal bovenaan het scherm, bij de selfiecamera en speaker, waarop apps allerlei extra informatie kunnen tonen. Ideaal voor multitaskers: hier verschijnt bijvoorbeeld een progressiebalk terwijl je in een andere app aan het uploaden bent, of een timer als de wekker bijna afgaat.

Bij de iPhone 14 was dit extra schermpje beperkt tot de Pro-modellen, maar bij de iPhone 15 verschijnt hij ook op het basismodel. Hierdoor heb je een Dynamic Island voor een lager bedrag.


De iPhone 15-serie
voor ondernemers

Ondernemen met de krachtigste zakelijke iPhone op de markt? Bestel nu de iPhone 15!


USB-C maakt iPhones makkelijker om mee te werken

De Lightning-aansluiting onderop de iPhone is vervangen voor een USB-C-poort, zoals je ook vindt op veel Android-telefoons, laptops en tablets. Dat is in de eerste plaats handig voor gebruikers die niet langer meerdere kabels voor verschillende apparaten hoeven mee te nemen.

Die USB-C-poort maakt het ook makkelijker om een iPhone 15 te integreren in een grote organisatie. Kabels, dongles en andere accessoires met USB-C werken al via deze aansluitpoort, waardoor geen extra iPhone-exclusieve randapparatuur gekocht hoeft te worden.

Veel snellere wifi en kabelsnelheden

De iPhone 15 Pro ondersteunt wifi 6E, waardoor download- en uploadsnelheden dubbel zo snel zijn mits je met een apparaat verbindt dat diezelfde standaard gebruikt. Een groot bestand uploaden is hierdoor veel sneller gedaan.

Op de Pro-telefoons is ook de USB-C-poort extra snel. Gebruik je een kabel met de juiste standaard, dan verplaats je grote bestanden van een iPhone naar een computer met twintig keer de originele snelheid. Ideaal voor bijvoorbeeld videomakers of fotografen die met grote videobestanden werken.



Een geavanceerdere camera

Zowel de iPhone 15 als de iPhone 15 Pro hebben een camera met 48 megapixel-sensor, met een iets grotere sensor op het Pro-model. Die hoge resolutie wordt gemaakt om op slimme wijze de mooiste pixels te selecteren en uit dat grote beeld een haarscherpe foto van iets lagere resolutie te maken.

De meest geavanceerde camera-vernieuwingen vind je op de iPhone 15 Pro. Bij meerdere lenzen kun je voortaan de brandpuntsafstand veranderen, waardoor de telefoon feitelijk zeven lenzen heeft om te gebruiken. Heb je de Pro max, dan kun je met de telelens maar liefst vijf keer optisch zoomen.

Wie bovenop de komst van Apples slimme bril wil zitten, doet ook goed aan een iPhone 15 Pro. Deze telefoon kan namelijk driedimensionale spatial video's maken, die vanaf volgend jaar met de Apple Reality Pro af te spelen zijn.

Een speciale actieknop op de iPhone 15 Pro

De audioschakelaar is er niet meer op de iPhone 15 Pro: die telefoon heeft op dezelfde plek voortaan een speciale actieknop. Die kun je ingedrukt houden om het geluid aan of uit te zetten, maar hij heeft nog veel meer handige functies.

Vanuit de instellingen kun je namelijk allerlei apps en snelkoppelingen hangen aan de actieknop. Zo kun je bijvoorbeeld snel de dictafoon openen om een interview op te nemen of de camera starten.

Wie echt efficiënt te werk wil gaan, kan zelfs de Opdrachten-app van Apple aan de knop koppelen. Hiermee kun je complexe snelkoppelingen naar allerlei apps en functies zelf schrijven, die je met een enkele knopdruk kunt starten.

Je maakt zomaar een snelkoppeling om bijvoorbeeld je out of office in te schakelen, vliegtuigmodus snel te activeren of om de voorpagina van je bedrijfswebsite meteen te openen.

Visitekaartjes uitwisselen met NameDrop

Apple liet in juni al NameDrop zien. Houd twee iPhones tegen elkaar en jullie contactgegevens worden automatisch met elkaar uitgewisseld. Hierdoor heb je geen visitekaartjes meer nodig en tik je nooit meer met de hand een telefoonnummer over.

NameDrop via iOS 17 werkt op de nieuwe iPhone 15, maar ook op oudere modellen. Je hebt minstens een iPhone XR of iPhone XS nodig.

De iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zijn alvast te bestellen bij KPN. Combineer je nieuwe toestel met een Zakelijk Unlimited abonnement, dan weet je zeker dat je overal supersnel en onbeperkt kunt ondernemen.

Gerelateerde artikelen