Dit is de Apple iPhone 15: Jouw nieuwe zakelijke toestel?

Apple heeft zijn nieuwste smartphones bekend gemaakt, de Apple iPhone 15 en Apple iPhone 15 Pro. Deze toestellen zijn verkrijgbaar in nieuwe kleuren, én stappen over op USB-C opladen. Pre-order de nieuwe iPhones vanaf vrijdag 15 september bij KPN Zakelijk.

Met de lancering van de iPhone 15 en 15 Pro stapt Apple dus eindelijk over naar USB-C. Maar de telefoons hebben veel meer te bieden dan enkel een nieuwe oplaadpoort. De overstap naar USB-C heeft alles te maken met nieuwe Europese regels die smartphonefabrikanten verplichten om deze standaard te ondersteunen.

Handig voor klanten, die hierdoor met één snoertje al hun apparaten kunnen opladen. Je iPhone-snoer past immers net zo goed op je laptop, draadloze oordoppen als op een draagbare gaming console.

De USB-C-kabel heeft nog een voordeel: de iPhone 15 Pro gebruikt die poort om veel hogere datasnelheden te behalen, zodat je grote videobestanden met gemak verplaatst tussen een iPhone en je computer.

Pro-functies in een 'gewone' iPhone 15

Functies die vorig jaar exclusief waren voor de iPhone 14 Pro, zijn dit jaar ook te gebruiken op de 'gewone' iPhone 15. Dat geldt bijvoorbeeld voor Dynamic Island - een pil-vormig mini-scherm bovenaan de iPhone waarop allerlei extra informatie getoond kan worden.

De camera op de iPhone 15 heeft een fikse upgrade gehad naar 48 megapixel, net als bij de 14 Pro vorig jaar. De A16 Bionic, Apple’s Pro-chip uit 2022, zit tevens in de standaard iPhone 15. Met andere woorden: functies die vorig jaar nog beperkt waren tot de luxere iPhone Pro, vind je nu ook in de goedkopere iPhone 15.

Je vrienden vinden op een druk station

De iPhone 15 heeft bovendien een verbeterde ultrawide chip. Dit is in feite dezelfde technologie die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld je AirTags mee te vinden. Deze U2-chip is krachtig genoeg om bijvoorbeeld de iPhone 15 van een bekende op een druk treinstation te vinden. Er verschijnt dan een pijl in beeld die de kant op wijst waar je deze persoon kunt vinden.

De iPhone 15-serie
voor ondernemers

Ondernemen met de krachtigste zakelijke iPhone op de markt? Bestel nu de iPhone 15!

Nieuwe kleuren, batterij en camera

De Apple iPhone 15 heeft mooie nieuwe pastelkleuren gekregen, maar is ook nog steeds in een neutrale zwarte kleur te bestellen. Daarnaast is de camera in het toestel nog beter geworden. Dat levert nóg scherpere en kleurrijke foto’s op. Ook de batterijduur heeft een boost gekregen. Je hoeft je zakelijke iPhone 15 zo nog minder vaak op te laden.

iPhone 15 is steviger en lichter

Naast de iPhone 15 maakte Apple ook de Apple iPhone 15 Pro bekend. Dit nieuwe toestel is in alle opzichten de beste Zakelijke iPhone die je op dit moment kunt krijgen. De iPhone 15 Pro is daarnaast één van de meest stevige en duurzame smartphones ooit gemaakt. De titanium behuizing geeft het toestel een stoere maar ook stijlvolle look.

Titanium is steviger dan het aluminium van eerdere telefoons, maar ook een stuk lichter. Hierdoor weegt de gehele telefoon een stuk minder. Naast de reguliere blauwe, witte en zwarte kleuren, is er ook een iPhone 15 Pro model waarbij je de rauwe kleur van aluminium nog kunt zien.

Geluidsschakelaar omgeruild voor actieknop

Het kleine schakelaartje waarmee je geluid aan- en uitzet is ingeruild voor een nieuwe knop. Die kun je indrukken om je geluid te dempen, maar hij heeft daarnaast nog veel meer extra functionaliteit.

Open de camera-app en deze knop is ineens de sluiterknop om foto's mee te maken. Bij de stopwatch kun je met de knop rondes timen. Zo kan iedere app een eigen functie toewijzen aan deze speciale actietoets. Leuke nieuwe feature voor app-designers.

Verbeterde camera iPhone 15 Pro

De camera op de iPhone 15 Pro heeft net als bij de gewone iPhone 15 een resolutie van 48 megapixel - maar het Pro-model gebruikt een iets grotere sensor. Daarnaast kun je de focuspunten veranderen van de lens om de perspectieven van het beeld te wijzigen.

Koop je de grotere iPhone 15 Pro met 6,7-inch-scherm, dan kun je maar liefst vijf keer inzoomen op een beeld. Daarvoor gebruikt Apple een speciaal systeem waarbij licht heen en weer wordt gebogen in de telelens, waardoor het een grotere afstand kan afleggen.

iPhone 15 Pro is een game telefoon

De snellere A17 Pro-chip in de iPhone 15 Pro ondersteunt ray-tracing - een techniek waarmee games hyperrealistische lichteffecten kunnen gebruiken zonder dat je apparaat overbelast raakt.

Het zorgt ervoor dat moderne console games ineens op je telefoon speelbaar zijn. Tijdens de Apple-presentatie was te zien hoe Resident Evil 4 Remake en de nieuwste Assassin's Creed Mirage naar de iPhone 15 Pro komen. Dat is ook voor zakelijke iPhone gebruikers die vaak met de trein reizen interessant.

iPhone 15 of iPhone 15 Pro?

Met de iPhone 15 en 15 Pro verkoopt Apple twee nieuwe telefoons, die ieder ook weer in twee maten komen: 6,2 en 6,7 inch. In totaal vier smaken om uit te kiezen dus. De iPhone 15 Pro is duurder dan de gewone iPhone 15, maar voor dat geld krijg je dus wel een zeer hoogwaardige fotocamera, de titaniumafwerking, meer batterij en een aantal mooie nieuwe features.

Voor de prijsbewuste ondernemer is de iPhone 15 een zeer goede optie. De iPhone 15 is bovendien in een kleurrijke line-up van zwart, wit, groen, geel en roze te bestellen.

Gerelateerde artikelen