Simkaart vervangen of extra simkaart aanvragen

Er zijn verschillende redenen om een nieuwe simkaart aan te vragen. Bijvoorbeeld bij verlies of diefstal. Ook als je huidige simkaart niet in je toestel past heb je vaak een nieuwe sim nodig.

Kun je niet meer bellen of internetten? Bekijk eerst de oplossingen voordat je een nieuwe simkaart aanvraagt. Ik wil een zakelijke simkaart activeren.

Simkaart aanvragen & activerenSimkaart of e-sim

Heb je een abonnement en wil je een nieuwe simkaart? Vraag dan makkelijk een nieuwe simkaart aan. Controleer of jouw toestel geschikt is voor e-sim. Dat is een elektronische simkaart. Je hebt dan geen plastic kaartje meer nodig. Handig! Anders vraag je onze 3-in-1 simkaart aan, die past in elk toestel.

Dit is een digitale simkaart. Je hebt dus geen fysieke simkaart meer nodig! Controleer of jouw toestel geschikt is. Is jouw toestel geschikt? Dan download je makkelijk en snel een e-sim in MijnKPN.

Let op: zorg dat je toestel verbonden is met een wifi-netwerk.

E-sim aanvragen

Dit is een simkaart met kleinere formaten die je eruit kunt klikken. Je hoeft dus niet te knippen.

3-in-1 simkaart aanvragen

Een duosimkaart bestaat uit 2 simkaarten voor hetzelfde telefoonnummer. Deze simkaarten kun je in verschillende apparaten doen (bijvoorbeeld een mobiele telefoon en een carkit). Zo heb je 2 apparaten waarop je met hetzelfde nummer bereikbaar bent, zonder dat je de simkaart hoeft te wisselen.
Let op: je kunt 1 apparaat tegelijkertijd gebruiken. Je kunt namelijk de twee simkaarten NIET tegelijkertijd gebruiken. Je zet het ene apparaat dus uit (of op vliegtuigstand) om het andere te gebruiken.

Neem telefonisch contact met ons op om een duosimkaart aan te vragen

Prepaid

Als je prepaid hebt, vraag je een nieuwe simkaart aan via het formulier.

Simkaart activeren

Heb je een nieuwe KPN simkaart ontvangen? Dan kun je deze voor je abonnement & voor prepaid online in een paar eenvoudige stappen activeren.
Let op: Heb je je simkaart geactiveerd? Zet dan je toestel uit en weer aan.Waar vind ik de pukcode van mijn simkaart?

De pukcode bekijk je in MijnKPN. Hij staat ook op de kaart waar je de simkaart hebt uitgedrukt toen je de simkaart voor het eerst gebruikte. Als je de pukcode invult, vraagt je toestel om een nieuwe pincode. Als laatst vul je de pincode nog een keer in om te bevestigen.

Vragen over simkaarten?

Een simkaart bij een nieuw abonnement

Is de simkaart nog niet geactiveerd, ga dan naar de activatiepagina. Ben je de activatiecode kwijt? Vraag dan een nieuwe aan.

Ik heb alles geprobeerd, maar het lukt niet.

Dat is vervelend. Neem even contact met ons op.

Wil je direct een nieuwe simkaart? Hiervoor kun je ook terecht bij een van onze winkels, dan loop je bellend de winkel uit! Onze collega's helpen je graag om je gegevens over te zetten.

Wil je 2 apparaten gebruiken? Dat kan met onze duosimkaart. Het werkt heel simpel: je ontvangt 2 simkaarten voor 1 mobiel nummer. Zo kun je hetzelfde nummer voor bijvoorbeeld een los toestel én bijvoorbeeld een tablet gebruiken. Gewoon op 1 abonnement.

Goed om te weten: je kunt 1 apparaat tegelijkertijd gebruiken.

 • Zorg er dus voor dat er maar 1 apparaat aanstaat. Wissel je van apparaat, dan is het belangrijk dat het actieve apparaat eerst wordt uitgeschakeld en daarna pas het tweede apparaat wordt ingeschakeld. Na het wisselen kan het voorkomen dat je niet bereikbaar bent of dat je geen berichten kan ontvangen. Dit probleem verdwijnt nadat je een uitgaande verbinding hebt gemaakt.
 • Je kunt e-sim niet gebruiken als duosim.

  De standaardpincode van je simkaart is 0000.

  Heb je de pincode aangepast en ben je deze kwijt? Vul dan een verkeerde pincode in totdat je toestel om een pukcode vraagt. De pukcode bekijk je in MijnKPN. Hij staat ook op de kaart waar je de simkaart hebt uitgedrukt toen je de simkaart voor het eerst gebruikte. Als je de pukcode invult, vraagt je toestel om een nieuwe pincode. Volg de instructies op je toestel.

  Als je een simkaart aanvraagt, ligt hij normaal gesproken binnen 3 werkdagen bij jou op de mat. We hebben geen invloed op hoe snel het postbedrijf de simkaart verstuurt. Wil je je simkaart vandaag nog in handen hebben? Ga dan naar de dichtstbijzijnde KPN winkel. Daar ligt een simkaart voor je klaar.

  Plaats je simkaart eerst in een ander toestel. Werkt de simkaart in een ander toestel wel, dan is je toestel misschien beschadigd. Doorloop dan onze stappen bij toestelschade. Ligt het toch aan de simkaart, vraag dan een nieuwe simkaart aan In MijnKPN of de MijnKPN app. Kijk bij het kopje simkaart/e-sim hoe je dit doet.

  E-sim is de opvolger van de traditionele simkaart. E-sim doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in de smartphone of tablet. Dankzij deze digitale simkaart heb je geen plastic kaartje meer nodig! Hierdoor heb je ook ruimte voor een gewone simkaart (dual sim).

  Wisselen van simkaart is gratis, ook bij e-sim. Als je wisselt van een fysieke simkaart naar e-sim dan is dat direct geregeld via de MijnKPN app. Je hoeft niet te wachten tot je een nieuwe simkaart ontvangt per post.

  Heb je een nieuw toestel waarin je huidige simkaart niet meer in past? Dan heb je een nieuwe simkaart nodig. We bieden drie soorten simkaarten aan:

  3-in-1 simkaart

  Dit zijn fysieke simkaarten waar je kleinere formaten uit kunt klikken. Je hoeft niet te knippen. Bestel een 3-in-1 simkaart vóór 16.00 uur, dan ontvang je hem al binnen 2 werkdagen. Je krijgt je simkaart binnen via de normale post. Op zondag en maandag wordt de simkaart niet bezorgd.

  E-sim

  De e-sim is een digitale simkaart. E-sim doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in de telefoon. Je hebt geen plastic kaartje meer nodig! Hierdoor heb je ook ruimte voor een gewone simkaart (dual sim). Met de MijnKPN app activeer je de e-sim rechtstreeks op je smartphone. Jouw abonnement wordt dan direct geactiveerd. Daarna kun je meteen bellen, sms'en en internetten! Je hoeft dus niet te wachten tot je een nieuwe simkaart ontvangt per post.

  Duosimkaart

  Een duosimkaart bestaat uit 2 simkaarten voor hetzelfde telefoonnummer. Deze simkaarten kun je in verschillende apparaten doen (bijvoorbeeld een mobiele telefoon en een carkit). Zo heb je 2 apparaten waarop je met hetzelfde nummer bereikbaar bent, zonder dat je de simkaart hoeft te wisselen.
  Let op: je kunt 1 apparaat tegelijkertijd gebruiken. Zet dan het andere apparaat uit.

  Er komen steeds meer toestellen die e-sim ondersteunen. Hier vind je een lijst met smartphones en tablets die worden ondersteund en bij KPN verkrijgbaar zijn.

  iPhone Samsung Galaxy
  iPhone XS Samsung Galaxy S20
  iPhone XS Max Samsung Galaxy S20 Plus
  iPhone XR Samsung Galaxy S20 Ultra
  iPhone 11 Samsung Galaxy Fold
  iPhone 11 Pro Samsung Galaxy Z Flip
  iPhone 11 Pro Max Samsung Galaxy Note20 Ultra
  iPhone SE (2020) Samsung Galaxy Z Fold 2
  iPhone 12 Samsung Galaxy Note20
  iPhone 12 Pro Samsung Galaxy S21
  iPhone 12 Pro Max Samsung Galaxy S21 Plus
  iPhone 12 Mini Samsung Galaxy S21 Ultra
  Apple iPad
  Apple iPad Air 10,5-inch Wi-Fi Cell 256GB (2019)
  Apple iPad Air 10,5-inch Wi-Fi Cell 64GB (2019)
  Apple iPad mini 5 7,9-inch Wi-Fi Cell 256GB (2019)
  Apple iPad mini 5 7,9-inch Wi-Fi Cell 64GB (2019)
  Apple iPad 10,2-inch (2019) Wi-Fi Cell 32GB
  Apple iPad 10,2-inch Wi-Fi Cell 128GB 8th gen (2020) (model A2429)
  Apple iPad 10,2-inch Wi-Fi Cell 128GB
  Apple iPad 10,2-inch Wi-Fi Cell 32GB 8th gen (2020) (model A2429)
  Apple iPad 10,2-inch Wi-Fi Cell 32GB
  Apple iPad Air 10,9-inch Wi-Fi Cell 256GB (2020) (model A2072)
  Apple iPad Air 10,9-inch Wi-Fi Cell 64GB (2020) (model A2072)
  Apple iPad Pro 11-inch Wi-Fi Cell 128GB (2020)
  Apple iPad Pro 11-inch Wi-Fi Cell 256GB (2018)
  Apple iPad Pro 12,9-inch Wi-Fi Cell 128GB (2020)
  Apple iPad Pro 12,9-inch Wi-Fi Cell 256GB (2018)
  Apple iPad Pro 12,9-inch Wi-Fi Cell 256GB (2020)


  De volgende toestellen ondersteunen e-sim maar worden niet door KPN verkocht.Google Pixel 3, 3 XL, 3a XL, 4, 4a (5G), 4 XL, 5Motorola Razr (5G)

  Heb je een e-sim geschikte toestel? Dan kun je in de MijnKPN app makkelijk een vervangende e-sim aanvragen. Met de app download je e-sim rechtstreeks op je smartphone of tablet. Jouw e-sim wordt dan direct geactiveerd. Daarna kun je meteen bellen, sms'en en internetten.

  Een telefoon met dualsim biedt ruimte aan twee simkaarten. Dat betekent dat je dezelfde telefoon met twee verschillende abonnementen en dus ook met twee nummers kunt gebruiken. Hiermee ben je op één telefoon bereikbaar op twee verschillende telefoonnummers. Dualsim bestaat in twee vormen: toestellen met e-sim en ruimte voor een fysieke simkaart en toestellen met ruimte voor twee fysieke simkaarten.

  • Met dualsim ben je zowel privé als zakelijk bereikbaar, zonder twee telefoons bij je te dragen.
  • Door buiten de EU een lokale simkaart te gebruiken voor internet kun je roamingkosten besparen

  Met duosim krijg je bij één abonnement twee simkaarten met hetzelfde telefoonnummer. Zo ben je dus op hetzelfde nummer bereikbaar via twee telefoons.

  Met dualsim kunnen er twee simkaarten in je telefoon en ben je dus op hetzelfde toestel bereikbaar via twee nummers.

  Dualsim bestaat in twee vormen:

  • toestellen met e-sim en ruimte voor een fysieke simkaart
  • toestellen met ruimte voor twee fysieke simkaarten
  Nee. Heb je dat wel gedaan? Dan raden we je aan om alsnog een nieuwe 3-in-1 simkaart te bestellen. De geknipte simkaart heeft misschien schade opgelopen, waardoor de accu snel leeggaat en je verbinding zwakker wordt.
  Wij zetten je bundels over zodra je jouw nieuwe simkaart geactiveerd hebt. Dan ben je meteen weer bereikbaar.