Smile! Dit zijn de beste smartphonecamera’s van het moment

Met de smartphones van nu heb je geavanceerde cameralenzen, veel megapixels én slimme fotosoftware gewoon in je broekzak. Jij hebt dus geen zware camera meer nodig. Met onderstaande smartphones heb je de beste camera's altijd bij de hand! Ontdek de mobiele telefoons met de beste camera’s van dit moment.

iPhones met de beste camera: iPhone 15 Pro en 15 Pro Max

De Apple iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max hebben een indrukwekkende groothoeklens en ultragroothoeklens. Beide camera’s hebben een breed frame, daarmee krijg je moeiteloos een groot gebouw op de foto. Dankzij een groot diafragma en een goede sensor, maak je in het donker nog steeds mooie foto’s.

Fotograferen op korte afstand of juist van ver weg? Kan beide! Met de nieuwe macrofuncties van de groothoekcamera is het mogelijk om scherp te stellen op een afstand van slechts 2 cm. Zo maak je geweldige close-ups van die ene bloem. Door de telelens met 3x optische zoom van de Pro of 5x optische zoom van de Pro Max krijg je dat vogeltje in de boom wél in beeld. Handig als je jouw verrekijker bent vergeten.

Beide toestellen hebben slimme functies voor scherpe foto's en stabiele video's, zoals ProRes, verbeterde beeldstabilisatie en 2e generatie sensorverschuiving. LiDAR is uniek voor de Pro modellen. Deze diepte-sensor stelt de camera perfect scherp. Hiermee maak je de mooiste portretfoto’s van jouw vrienden en familie.

Lees ook: iPhone 15 kleuren: welke is jouw favoriet?

Galaxy S24 Ultra: fantastische camera met AI

De Samsung Galaxy S24 Ultra is een van de nieuwste modellen van Samsung. Deze telefoon heeft maar liefst 5 camera’s voor het perfecte plaatje. De S24 Ultra beschikt over een aantal verbluffende camerafeatures. Zo heeft de hoofdcamera maar liefst 200 megapixel. Daarnaast heeft dit model ook 2 telelenzen, een ultragroothoeklens en een selfiecamera.

Deze smartphone schiet met gemak scherpe foto's op grote afstand. De S24 Ultra heeft een telelens met 5x optische zoom en eentje met 3x optische zoom. Ideaal als het onderwerp van jouw foto heel ver weg is. Daarnaast maakt de unieke feature ‘Galaxy AI Zoom’ tot wel 100x inzoomen mogelijk! Foto van de maan? Geen probleem!

Dankzij Samsung’s ProVisual Enige heb je een verzameling van krachtige AI-tools tot je beschikking. Nooit meer last van bewogen foto’s met zowel optische als digitale beeldstabilisatie. Wanneer je foto’s bewerkt op je S24 Ultra krijg je slimme suggesties om je foto’s nog mooier te maken. Verwijder foutjes en reflecties of laat AI die ene schuine foto rechtzetten en de randen invullen.

OnePlus 12 en Hasselblad, de klassieke camera-ervaring

De OnePlus 12 gebruikt geen AI om foto’s te verbeteren, ideaal voor de experts. Op de achterkant van dit toestel vind je een 4e generatie Hasselblad camera, een camera met 3x periscoop-lens en een ultragroothoekcamera camera. Hiermee maak je zowel van dichtbij als veraf scherpe foto’s.

Deze smartphone heeft wel een aantal technische snufjes die je helpen om een mooi plaatje te schieten. Zoals Optical Image Stablizer (OIS) en Night Mode Action bijvoorbeeld. Stel je zelf het liefst alles helemaal in? Ga dan voor een meesterwerk! Met Master Mode ontgrendel je alle opties van de Hasselblad camera.

Ook wanneer het donker wordt, blijven jouw foto’s duidelijk. Dit kan dankzij de nieuw ontworpen Sony LYT-808 sensor van de hoofdcamera en Night Mode Action. Hiermee maak je sfeervolle foto’s tijdens je nachtleven, zelfs in dat ene donkere café.

Galaxy A54: budgettelefoon met een topcamera

Wil je goede foto’s maken en heb je een beperkt budget? Dan is de Samsung Galaxy A54 een goede keuze. De A54 is gunstig geprijsd en heeft ook 4 goede camera’s aan boord.

De hoofdcamera heeft videostabilisatie en fotostabilisatie met automatische reframing en autofocus. Met de automatische reframing past je smartphone de hoek en de zoom automatisch aan op een groep mensen. Zo mis je niks tijdens het maken van foto’s of video’s.

Naast de verbeterde Night Mode, voor mooie nachtelijke foto’s, heeft de A54 nog een aantal slimme functies. Met, op de AI gebaseerde, Photo Remaster verbeter je de kwaliteit en resolutie van je foto’s. Ongewenst object of vervelende reflectie in je foto? Verwijder deze gemakkelijk met Object Eraser.

Smartphones vergelijken? Check de shop

Er is enorm veel keus, maar wat is nou het beste toestel voor jou? Dat ligt aan je persoonlijke voorkeuren en stijl. Maak je graag superscherpe foto's en stabiele video's, ga dan voor de Apple iPhone 15 Pro of 15 Pro Max. Wil je graag tot 100x inzoomen? Kies voor de Samsung Galaxy S24 Ultra. Stel je het liefst zelf je camera helemaal in? Dan is de OnePlus 12 iets voor jou. Is je budget wat kleiner? De Samsung Galaxy A54 is een slimme keuze.

Nieuwsgierig naar alle specificaties van de toestellen? Bekijk ze in onze shop.

Gerelateerde artikelen