KPN is er ook voor klanten in schulden

Op 24 november heeft Marieke Snoep, lid van de Raad van Bestuur van KPN en verantwoordelijk voor de Consumentenmarkt, een nieuw plan ondertekend met de NVVK. Dat plan is ook wel een convenant genoemd. De NVVK is een vereniging die helpt bij schulden en bankzaken. KPN wil de komende jaren klanten met grote schulden beter helpen en het gedoe met betalingen en boetes verminderen.

Marieke Snoep zegt: "We zijn er voor onze klanten, ook als ze weinig geld hebben. In plaats van meer rekeningen en boetes te geven, willen we oplossingen vinden zodat iedereen gebruik kan blijven maken van internet en telefonie. Dat is belangrijk om uit de schulden te komen en te voorkomen dat mensen alleen komen te staan." Lees hier over het convenant.

Op dit moment hebben meer dan 726 duizend huishoudens in Nederland problemen met geld of lopen het risico in de problemen te komen. De NVVK is blij dat KPN dit belangrijke initiatief neemt. Marco Florijn, de baas van NVVK, zegt: "Vier jaar geleden begon KPN al met het tekenen van een afspraak. Daardoor zijn ook andere bedrijven en overheden anders gaan kijken naar hoe ze geld innen en hoe ze klanten behandelen, zelfs als het moeilijk is."

Het liefst voorkomen we natuurlijk dat mensen grote geldproblemen terecht komen. Daarom werken we samen met Geldfit. Hier vind je gratis informatie, testen en advies over jouw geldsituatie.

Doe een Geldfit-test

Ontdek binnen 2 minuten de volgende stap in jouw situatie. Je vindt persoonlijk contact, online tools of organisaties bij jou in de buurt.

Doe een Potjes-check

Welke regelingen of toeslagen kan jij aanvragen? Ontdek of je geen geld laat liggen.

Gerelateerde artikelen