Opties bij einde ToestelLease contract

Loopt je ToestelLease contract af?

Als binnenkort je KPN Mobiel abonnement met ToestelLease afloopt, heb je 3 opties:

  • Door laten lopen: tevreden met je abonnement? Dan kun je het abonnement gewoon door laten lopen. Je abonnementskosten blijven hetzelfde en je houdt hetzelfde toestel.
  • Opzeggen: als je je abonnement op wilt zeggen, lever je het Lease toestel in, of neem het toestel over tegen de actuele tweedehands marktwaarde.
  • Verlengen: kies een nieuw KPN Mobiel abonnement met toestel of Sim Only. Lever je oude Lease toestel in, of neem het toestel over tegen de actuele tweedehands marktwaarde.

Lease toestel overnemen

Op de dag dat je verlenging of opzegging ingaat krijg je een retourenvelop thuis. Hiermee kun je het Lease toestel naar ons terug sturen. Maar als je het Lease toestel over wilt nemen, vind je in de begeleidende brief bij de retourenvelop ook het overnamebedrag. Het overnamebedrag is gebaseerd op de geldende tweedehandswaarde op het moment dat je kiest voor overname en wordt maandelijks bepaald. Deze verschilt per toestel en is afhankelijk van het moment waarop je het toestel overneemt. Het definitieve overnamebedrag is bepaald op het moment dat je de retourenvelop hebt ontvangen.

Vanaf het moment dat je je contract kunt verlengen kun je ook een bedragindicatie vragen in de winkels van Hi en KPN of via onze klantenservice. Maar het exacte bedrag vind je uiteindelijk in de brief bij de retourenvelop.

Lease toestel inleveren

Wil je je Lease toestel inleveren? Dit doe je in 4 stappen:

1 Maand voor einde contract 
Je ontvangt van ons een maand van tevoren een herinnerings-sms voor het inleveren van je oude Lease toestel (behalve als je al hebt verlengd).
Moment dat je verlenging of opzegging ingaat 
Op de dag dat je verlenging of opzegging ingaat krijg je een retourenvelop thuis. Hiermee kun je het Lease toestel naar ons terug sturen. Je kunt het Lease toestel ook inleveren in een KPN of Hi winkel.
Einde van inleverperiode 
Na de start van je nieuwe abonnement of de laatste dag van je ToestelLease contract heb je 4 weken om het Lease toestel in te leveren. 

Na het einde van de inleverperiode

Uiterlijk 3 weken na inlevering van je Lease toestel ontvang je van ons bericht:

  • Een bevestiging dat je Lease toestel goed is ingeleverd.

Of

  • Het ingeleverde toestel is zodanig beschadigd, dat het niet meer mogelijk is om mee te bellen. Je betaalt dan € 25,- schadevergoeding.
  • Het toestel dat je hebt ingeleverd is niet het Lease toestel. Je betaalt dan het overnamebedrag plus € 25,- boete. Het overnamebedrag isde actuele tweedehands marktwaarde.
  • Het Lease toestel is niet binnen 4 weken ingeleverd. Je betaalt het overnamebedrag plus € 25,- boete. Het overnamebedrag is de actuele tweedehands marktwaarde.

KPN legt uit

Heb je een vraag? Bekijk dan één van onze instructievideo's.