VoiceMail op je mobiele telefoon

Wat is VoiceMail van KPN?

VoiceMail is het antwoordapparaat op je mobiele telefoon. Wanneer je niet opneemt, wordt de beller na 20 seconden automatisch doorgeschakeld naar je VoiceMail. Bij een nieuw ingesproken bericht ontvang je direct een notificatie per sms.

Instellen, gebruik en tarieven

De eerste keer dat je naar VoiceMail (1233) belt, kun je je voicemail instellen. Een onderdeel hiervan is de welkomstboodschap. Met je eigen welkomstboodschap sta je de bellers te woord als je niet kunt opnemen. Je kunt meerdere boodschappen opnemen, voor verschillende situaties.
KPN Voicemail

Bel 1233 om je berichten automatisch af te spelen. Je berichten blijven een week bewaard, zodat je ze kunt afluisteren wanneer het jou uitkomt. Bij het afluisteren kun je de volgende opties gebruiken met de toetsen van je telefoon:
Je VoiceMail kun je ook vanaf een vast toestel in of buiten Nederland beluisteren. Met je toegangscode kun je inloggen op je VoiceMail en alle berichten beluisteren.

Bel vanaf een vast toestel 06-12 00 12 33
Toets je mobiele nummer in
Toets je toegangscode in
Je kunt nu je voicemailberichten beluisteren

VoiceMail uitzetten

  • Bel gratis 12339 (vanaf je mobiele telefoon) om je voicemail uit te zetten. Je krijgt de melding dat voicemail binnen enkele minuten is uitgezet.
  • Of bel het gratis nummer 0800-0105 en kies de optie selfservice.

VoiceMail aanzetten

  • Voicemail staat standaard aan bij nieuwe abonnementen of prepaid-aansluitingen.
  • Bel gratis 12331 (vanaf je mobiele telefoon) om je voicemail aan te zetten. Je krijgt de melding dat voicemail binnen enkele minuten wordt aangezet.

Afwezigheidsmelding VoiceMail aan- of uitzetten

  • Bel 1233 (vanaf je mobiele telefoon) om afwezigheidsmelding van je VoiceMail aan- of uit te zetten.

VoiceMail mobiel buitenland is beveiligd met een toegangscode. Om toegang te krijgen tot je mailbox vanuit het buitenland moet je je persoonlijke toegangscode intoetsen. Deze extra beveiliging is bedoeld om misbruik door anderen te voorkomen. Je toegangscode heb je ingesteld tijdens de eerste keer dat je naar je VoiceMail belde en bestaat uit minimaal 4 en maximaal 10 cijfers.

Toegangscode aanvragen

Als je vanuit het buitenland VoiceMail belt (1233 of +31 6 12001233) wordt om een toegangscode gevraagd. Heb je de toegangscode nog niet of ben je het vergeten, dan moet je het volgende doen:

  • Bel met VoiceMail
  • Er wordt om je toegangscode gevraagd
  • Toets alleen # om je toegangscode per sms aan te vragen
  • Je ontvangt je toegangscode per sms

KPN adviseert de toegangscode voor VoiceMail zo veilig mogelijk te maken door een cijfercombinatie te kiezen die alleen jij kent en niet te voor de hand liggend is (zoals bijvoorbeeld de cijfers van je geboortedatum).

Het ontvangen van voicemailberichten is altijd gratis, ook in het buitenland. Dit geldt ook voor de sms-berichten die je ontvangt ter bevestiging dat je een nieuw of onbeluisterd voicemailbericht hebt ontvangen. Voor het beluisteren van je voicemail betaal je het standaard geldende tarief van je mobiele abonnement.

Ben je in het buitenland en wil je je voicemailberichten beluisteren, dan betaal je het internationale tarief voor uitgaande gesprekken. Het tarief staat als volgt op je specificatie: (00)31 653 + 10 cijfers van het mobiele nummer. Soms wordt het nummer 06-53 13 13 17 op de gespecificeerde telefoonrekening vermeld. Dit is de notificatie van een voicemailbericht.

Wil je na het beluisteren van een voicemailbericht de inspreker meteen terugbellen? Met VoiceMail CallBack hoef je alleen maar een [1] in te toetsen om direct te worden doorverbonden. Dit werkt alleen als je voicemail beluistert via het verkorte nummer 1233 en niet via 06-12 00 12 33.

Als er geen terugbelnummer aanwezig is, kun je desgewenst worden doorverbonden met 1888 Nummerinformatie. De medewerker zoekt het nummer voor je op en verbindt je door. Je keert terug naar voicemail als je tijdens het terugbelgesprek [*] gevolgd door [0] intoetst of als degene die gebeld wordt, ophangt.

Tijdens het terugbelgesprek worden 2 gesprekken in rekening gebracht: het beluisteren van de voicemail en het terugbelgesprek. Doorverbinden met 1888 kost € 0,80. Daar komen de kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon bij.

Met de dienst VoiceMail Direct kun je een bericht achter laten in iemands VoiceMail zonder de telefoon van de ander over te laten gaan. Dit kan door gebruik te maken van een speciaal telefoonnummer (06-51 23 32 33) of met je eigen mobiele telefoon het verkorte kiesnummer 12335 te bellen. Deze dienst is alleen geschikt voor KPN klanten.

Vanaf 1 november 2014 stopt KPN echter met het aanbieden van de dienst VoiceMail Direct.

Uiteraard blijft het na 1 november nog steeds mogelijk om op de gebruikelijke manier VoiceMail berichten achter te laten en af te luisteren. Er verandert verder niets aan de VoiceMail dienst.

Het duurt standaard 20 seconden voor een beller doorgeschakeld wordt naar VoiceMail. Dit aantal seconden kan niet aangepast worden.