Factuur betalen

Hoe werkt ons betaalproces?

Bij betalingsachterstanden kan je mobiele nummer worden geblokkeerd als de uiterste betaaldatum is verstreken. Om heraangesloten te worden moet je de betalingsachterstand voldoen.

Rekeningnummer van KPN

Het rekeningnummer van KPN waardoor het bedrag voor je abonnement wordt geïnd is 
NL75 INGB 0000 0292 25 van KPN-Mobiel in Groningen. 

betaalproces
Dag 1 van betaalproces

Je betaaltermijn gaat in op de factuurdatum. Dit is de datum waarop we de factuur maken. Je factuur is zichtbaar in MijnKPN of je ontvangt deze per post.

Dag 14 van betaalproces

Als je niet op tijd betaalt, ontvang je hierover sms'jes met een inlogcode voor een i-Deal betaling en een brief met acceptgiro dat je betaaltermijn is verstreken. Dit is de eerste herinnering en je krijgt nog uiterlijk 14 dagen tijd om te betalen. Daarna worden € 15,- herinneringskosten in rekening gebracht.

Herinnering voor betaling

Als je niet op tijd betaalt, ontvang je een sms met een inlogcode voor een i-Deal betaling en een herinneringsbrief met acceptgiro. Betaal direct om afsluiten te voorkomen. Op de volgende factuur worden € 15,- herinneringskosten in rekening gebracht.

Afsluiting van Mobiel

Als je de herinnering niet op tijd betaalt, word je halfzijdig afgesloten. Je kunt dan niet meer bellen, sms'en en/of internetten via het KPN netwerk, maar nog wel sms en gesprekken ontvangen. Betaal direct en we sluiten je weer aan!

Heraansluiting na betaling

Wil je snel weer kunnen bellen? Maak dan gebruik van de SMS met de inlogcode voor een i-Deal betaling. Je wordt dan direct weer aangesloten.

Heb je deze SMS niet ontvangen? Betaal dan direct door met online bankieren het openstaande bedrag op bankrekeningnummer NL75 INGB 0000 0292 25 ten name van KPN-Mobiel in Groningen over te maken. Maak gebruik van de betaalgegevens van de herinneringsbrief, de bijgevoegde acceptgiro of gebruik de betaalgegevens uit de SMS. Na ontvangst van je betaling zal jouw aansluiting automatisch de volgende werkdag worden heraangesloten. Voor de heraansluiting wordt € 33,88 in rekening gebracht op de volgende factuur.

Let op: Als je niet betaalt, dan wordt je contract beëindigd wegens te late betaling.

Beëindigen van contract

Wanneer je niet hebt betaald, wordt je contract beëindigd.

Wat gebeurt er nadat je contract wordt beëindigd?

  • Je raakt het mobiele nummer kwijt
  • Een betalingsregeling is niet meer mogelijk
  • Je bent volledig afgesloten
  • Je wordt geregistreerd bij de stichting Preventel. Het gevolg is dat je in de toekomst geen nieuw abonnement kan afsluiten bij aanbieders van telecommunicatiediensten

Daarnaast moet je rekening houden met de volgende procedures:

  • Wanneer de beëindiging van het contract voor de einddatum ligt wordt er een afkoopsom berekend voor de resterende contractperiode. Je ontvangt hierover een factuur met daarop de afkoopsom. Ook worden er € 25,- aan administratiekosten in rekening gebracht. Bij een abonnement met ToestelLease wordt het overnamebedrag van het toestel in rekening gebracht.
  • Wanneer je alle openstaande vorderingen alsnog voldoet, word je niet weer automatisch heraangesloten, omdat je contract is beëindigd.
  • Wanneer de openstaande vorderingen niet worden voldaan, zullen wij een incassobureau inschakelen.