Ontdek met het KPN 4G netwerk onbegrensde mogelijkheden

4G en 4G+ supersnel

Een nieuw tijdperk breekt aan. Het tijdperk van de ultieme vrijheid. Vol onbegrensde mogelijkheden. Want KPN maakt 4G als eerste beschikbaar voor heel Nederland. En dat geeft iedereen de vrijheid om films te delen, live TV te kijken, te beeldbellen en muziek te streamen. Wat u maar wilt. Waar u maar wilt. Wanneer u maar wilt.

Supersnel mobiel internet
Met 4G kunt u uploaden, downloaden, filmpjes bekijken en surfen. Maar ook beeldbellen, muziek streamen, tv-programma’s en series bekijken. Altijd, overal en zonder haperingen. Natuurlijk blijven we ons 4G netwerk verbeteren voor een nóg betere snelheidsbeleving. Zo zijn we begonnen met het uitrollen van het 4G+ netwerk. Beschikt u over een toestel met deze 4G+ techniek, dan ondersteunt ons netwerk zelfs pieksnelheden tot 150 Mbit/s.

Natuurlijk bij KPN
KPN biedt 4G voor héél Nederland. In 2012 is KPN als eerste provider begonnen met de uitrol van 4G. En nu kan iedereen 4G optimaal ervaren. Overal in Nederland. Natuurlijk bij KPN.

Overal eindeloos muziek streamen

Overal de juiste muziek streamen met Spotify

Keer op keer uw favoriete nummer luisteren. Of nieuwe muziek ontdekken. Ook als u onderweg bent. Met 4G en Spotify Premium incl. 1500 MB streamt u overal hoge kwaliteit muziek zonder haperingen.

Overal supersnel beelden delen

Supersnelle beelden met 4G

Op locatie even een filmpje kijken op uw mobiel? Dat kan met 4G. Filmpjes laden supersnel en u kunt ze overal zonder haperingen bekijken. Net als series en tv-programma's. U hoeft dus nooit meer te wachten tot u ergens WiFi hebt.

Beeldbellen zonder haperingen

Beeldbellen zonder haperen

Met 4G kunt u beeldbellen waar u maar wilt. Altijd met supergoede beeld- en geluidskwaliteit. Altijd zonder haperingen. Zo hoeft u niks van het thuisfront te missen. En kunt u zelfs op weg naar huis uw dochter naar bed brengen.

Overal uw bestanden downloaden

Overal uw bestanden downloaden

4G in heel Nederland?

4G is nu beschikbaar in heel Nederland. Zo kan iedereen met een 4G abonnement van KPN nog meer genieten van internet op mobiel, laptop of tablet. De laatste masten zijn begin april 2014 geplaatst. Daarmee is het 4G netwerk van KPN nu landelijk dekkend. 

Wilt u de 4G dekking van KPN bekijken? Bekijk dan de Coveragechecker. Op 4Gdekking.nl vindt u de 4G dekking van alle providers.

Veelgestelde vragen over 4G

Landelijke 4G dekking betekent dat heel Nederland een aaneengesloten gebied is waarin u 4G kunt gebruiken. Het betekent niet dat er geen plekken zijn waar geen 4G dekking is. Dat merkt u bijvoorbeeld in gebouwen van materialen waar signalen moeilijk door kunnen of in (natuur)gebieden waar geen masten geplaatst kunnen worden.

Uw toestel schakelt automatisch over op 3G of 2G. Hierdoor is uw internet langzamer. Met een 4G-abonnement schakelt uw toestel altijd over naar het netwerk dat op dat moment en op die plaats de hoogste snelheid biedt. Voor uw rekening en bundel is er geen verschil of het verbruik via 3G of 4G is gegaan.

Als u weer terugkomt in 4G-dekkingsgebied dan schakelt uw toestel automatisch over naar het 4G-netwerk. Behalve als u op dat moment data ontvangt (bijvoorbeeld via Spotify of YouTube), dan blijft u verbonden met het 3G- of 2G-netwerk. Totdat u even geen data ontvangt, dan gaat uw toestel alsnog over naar het 4G-netwerk

Dat hangt af van de locatie van uw huis en de zendmasten. In de meeste gevallen geeft 4G een betere dekking dan 3G, ook binnenshuis. Als u belt met een 4G-toestel, dan schakelt uw toestel over op het 2G- of 3G-netwerk.
Als u het 4G-netwerk gebruikt staat op de meeste toestellen, laptops en tablets een icoontje met "4G" waar anders "3G" of "H" staat. Soms staat er "LTE" of "L".

Dat kan in de meeste gevallen niet. Een toestel kan niet met een software-update geschikt gemaakt worden voor 4G. Het is namelijk de hardware die bepaalt of een toestel geschikt is voor 4G.

Een software-update werkt wel bij nieuwe toestellen die geschikt zijn voor 4G, maar waarbij 4G is uitgeschakeld in de software. Het is mogelijk dat de fabrikant van deze toestellen in de toekomst nieuwe software beschikbaar stelt om 4G aan te zetten. Raadpleeg voor uw vragen hierover de fabrikant van uw toestel.

Hebt u een 3G toestel, dan kunt u ook het KPN Mobiel abonnement afsluiten en krijgt u de maximale snelheid op 3G. U mist het voordeel van de hoge data-snelheden van 4G, maar u hebt wel de grote data-bundel. 

Sinds februari 2013 biedt KPN mobiel bellen en internetten met 4G aan. De vierde generatie van het mobiele netwerk. Dit is nodig voor supersnel mobiel internet. Nu kan het voorkomen dat uw 4G mobiele telefoon stoort op uw televisieontvangst via de kabel. Dan kunt u bijvoorbeeld blokjes in het beeld zien of soms valt de zender weg. Dit verschijnsel heet interferentie. Dit komt doordat het 4G signaal tussen zendmast en mobiele telefoon soms een zelfde frequentie heeft als enkele televisiezenders. Het signaal via uw kabel en het signaal van uw mobiele telefoon vermengen zich namelijk dan met elkaar. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij niet goed geïsoleerde kabels, stekkers, splitters of wandcontactdozen. 

 

Wat kunt u doen om deze interferentie te verhelpen? 

Ga naar kabelkeur.nl. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor binnenhuisbekabeling. Hier staat informatie over wat u zelf kunt doen om de storing te verhelpen. Blijft u last houden van interferentie? Dan kunt u contact opnemen met uw kabelaanbieder. Zoals Ziggo of UPC. Zij kunnen u helpen om de interferentie te verhelpen. 

Wilt u meer informatie over de 4G dekking van KPN? Bekijk dan de Coveragechecker of 4Gdekking.nl. Hier vindt u de 4G dekking van alle providers. De links treft u aan op deze pagina.