Datalimiet buitenland, controle over je rekening

Datalimiet in het buitenland

Heb je een KPN Mobiel abonnement? Dan word je beschermd tegen onverwachte rekeningen door het gebruik van mobiel internet in het buitenland. De datalimiet is sinds 1 juli 2011 op de hele wereld van toepassing.

Hoe werkt het?

Wanneer je data gebruikt en de grens van € 60,50 (incl. btw) nadert, word je hiervan per sms op de hoogte gesteld. Dit geldt ook voor mobiel internet via een 4G netwerk. Je krijgt zowel bij 80% als bij 100% verbruik een sms. Je kunt aangeven dat je het gebruik van internet of e-mail wilt voortzetten door hierop een antwoord-sms met 'JA' naar 1330 terug te sturen. Heb je bij 100% geen sms teruggestuurd en bereik je de limiet, dan kun je in het buitenland geen data meer verbruiken. Het is dan pas mogelijk om opnieuw data te gebruiken van de eerste dag in de eerstvolgende kalendermaand.

Heb je een InternetDagbundel EU, InternetDagbundel Wereld, InternetMaandbundel EU of InternetMaandbundel Wereld? Dan gelden voor jou andere voorwaarden. Wat er gebeurt als je bundel op is, vind je op de pagina over internetten in het buitenland.

Hoe zet ik de datalimiet aan?

De datalimiet staat automatisch aan voor klanten met een KPN Mobiel abonnement. Heb je de datalimiet uitgeschakeld en wil je de limiet daarna toch weer aanzetten? Sms dan ‘DATALIMIET AAN’ naar 1330. Je ontvangt na enkele uren een bericht ter bevestiging.

Hoe zet ik de datalimiet uit?

Wil je altijd onbeperkt blijven internetten en e-mailen in het buitenland? Schakel de limiet dan uit door ‘DATALIMIET UIT’ naar 1330 te sms’en. Binnen enkele uren ontvang je een bericht ter bevestiging. De limiet blijft dan voor onbepaalde tijd uitstaan.

Wij raden je wel aan om goed in de gaten te houden wat je kosten per MB zijn en wat het exacte dataverbruik is. Bekijk hiervoor de buitenlandtarieven. In de verschillende app-stores zijn bovendien ook enkele apps te vinden waarmee je je verbruik goed in de gaten houdt.

Handige tips

  • Houd er rekening mee dat mobiel internet in het buitenland duurder is.
  • Kijk goed naar de verschillende aanvullende opties voor voordelige roamingtarieven.
  • Je hebt zelf de controle: als je geen kosten wilt maken, zet de functie 'data roaming' dan uit op jouw toestel als je in het buitenland bent. Bij de meeste telefoons staat deze functie standaard uit. Lukt het niet? Kijk dan in de handleiding van je telefoon hoe je deze functie uit kunt zetten.
  • Maak waar mogelijk gebruik van gratis KPN WiFi HotSpots, bijvoorbeeld in het hotel of op het terras.
  • Wees voorzichtig met het bekijken van video's of het versturen hiervan, muziek streamen/downloaden en het versturen van foto's in hoge kwaliteit. Deze zaken maken intensief gebruik van mobiel dataverkeer en stuwen de rekening dus hoog op.
  • Zet automatisch updaten/synchroniseren van diensten als Facebook, Twitter, Pinterest, Whatsapp, Instagram, e-mail etc. uit.
  • Stel je e-mailprogramma zo in dat bijlagen niet automatisch worden opgehaald.