Verbeter je verbinding in een paar stappen

Wijzig, test & optimaliseer jouw WiFi-verbinding en bereik

Optimaliseren gaat het beste als je dit stap voor stap doet. Wij adviseren je dan ook om onderstaande stappen in aangegeven volgorde (1, 2, 3) te doorlopen en na elke stap te kijken of je al verbetering in je WiFi-verbinding en/of bereik ziet.

Stap 1: Wijzig je WiFi-kanaal

Zie je aan het WiFi-icoon op je PC of laptop dat je een sterk WiFi-signaal hebt, maar ervaar je geen of traag internet? Het veranderen van je WiFi-kanaal kan de oplossing zijn!

Om je hierbij te helpen, bieden we twee mogelijkheden aan:

  1. Onze Servicetool die je helpt het WiFi-kanaal te wijzigen
  2. Onze instructievideo waarin we stap voor stap uitleggen hoe je dit zelf kunt doen

Wil je eerst meer lezen over wat een WiFi-kanaal is? Hieronder leggen we je het graag uit.

WiFi werkt met radiosignalen die door de lucht kunnen worden verzonden en ontvangen. WiFi bestaat uit 13 verschillende kanalen. Per kanaal is er een bandbreedte beschikbaar (maximale hoeveelheid data die kan worden ontvangen/verzonden). Deze bandbreedte wordt gedeeld met alle netwerken binnen één kanaal.

Wanneer te veel WiFi-netwerken één kanaal (en dus één bandbreedte) moeten delen of verschillende kanalen elkaar overlappen ('interferentie'), kan je als gebruiker een trage internetverbinding ervaren.

Tip! Spreek met je buren af wie welk WiFi-kanaal gebruikt om overlapping te voorkomen.

Stap 2: Plaats je modem op de beste plek in huis

Door je hele woning zijn factoren die de sterkte en snelheid van je WiFi-signaal negatief kunnen beïnvloeden. Bekijk op onderstaande pagina welke factoren dit zijn, plaats je modem op de slimste locatie en verbeter jouw WiFi-signaal!

Wil je weten wat je nog meer kunt doen om het wegvallen van je WiFi te voorkomen? Volg dan de stappen in onze instructievideo.

Stap 3: Plaats de WiFi Versterker

De WiFi Versterker is het gemakkelijkste apparaat om eenvoudig het WiFi-bereik in huis te vergroten. De WiFi Versterker is een los kastje dat je in de meeste gevallen zo via het stopcontact aan kunt sluiten.

Ben je benieuwd naar de werking van de WiFi Versterker? Ga dan naar 'Alles over de WiFi Versterker'; hier kun je ook direct bestellen.
Heb je al een WiFi Versterker aangeschaft? In onze onze instructievideo leggen we uit hoe je hem het beste plaatst en installeert. Daarnaast vind je op onze Service pagina de laatste software updates, handleiding en veelgestelde vragen.